У КМДА вирішили: проведення торгів - «до лампочки»

Тільки одна фірма у Всесвіті вміє викручувати лампочки. Ви в це вірите? А київська влада вперто намагається нас у цьому переконати.


Нещодавно Київським комунальним підприємством «Інформатика» Виконавчого органу КМР (КМДА) була проведена закупівля товару «Створення, розвитку та супроводження програмно-апаратного комплексу управління та контролю мереж зовнішнього освітлення міста Києва» без проведення торгів та з одним учасником компанією ТОВ «ХІДДЕН ЕНЕРДЖІ.ЮЕЙ» на суму 299 510 455,34 грн.

Йдеться про банальну система зовнішнього освітлення Києва, тобто про заміну лампочок у місті на суму в майже 300 мільйонів.

При чому, тендерні умови були прописані таким чином, що лише одна фірма у Всесвіті могла підпадати під умови конкурсу.

У обґрунтуванні застосування переговорної процедури, вказано, що закупівля проведена без торгів як таких, через відсутність конкуренції https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2019-02-05-002078-c.

Обґрунтували застосування переговорної процедури нібито через відсутність конкуренції (у тому числі, з технічних причин) на відповідному ринку, внаслідок чого договір про закупівлю може бути укладено лише з одним постачальником, за відсутності при цьому альтернативи.

Тобто, чиновники чорним по білому прописали, що, виявляється, є лиш одна фірма у світі, що здійснює свою діяльність на території України, здатна «закручувати» лампочки у світі.

При цьому фірми, що намагалися взяти участь у конкурсі і мають досвід та добру репутацію у сфері подібної роботи, були усунені від псевдоконкурсу з ознаками фіктивності - приміром, відома на міжнародному ринку ТОВ «ХІДДЕН ЕНЕРДЖІ.ЮЕЙ»

Вчора комісія з питань дотримання законності, запобігання корупції звернулася до НАБУ з метою відкрити кримінальне провадження з цього приводу.

А хаотичні спроби прикрити цю оборудку рішеннями господарського суду лише свідчать про «мутність справи», тому для нас справою честі є знайти істину і притягнути винних до відповідальності.

А оскільки весна проходить і давно видно, хто де вкрав, чекаємо, коли будуть садити.

Чи, може, оскільки весною нікого не садять, то літом почнуть стригти.

Час покаже...

Yuriy Syrotyuk, facebook.com

Фото зі сторінки ФБ Yuriy Syrotyuk



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.