Трагедія України: місцеві царьки могутніші за Януковича

ch1

 

Централізація влади Януковичем, а також його бажання утримати владу у будь-який спосіб, призвели до того, що на місцях він повинен мати лояльних до себе і слухняних людей. Але щоб вони такими ставали, він запустив по країні шахову комбінацію: спочатку людині дозволяють порушувати закон, потому збирають на неї компромат і… підвішують на віртуальний гачок, змушуючи згодом порушувати закон у десятеро раз більше. І людина починає боятись цих шантажистів більше, ніж закону, і вже – не відступається, починаючи виконувати усі вказівки, які йдуть згори.


Проте, крім «правильного» голосування на виборах, лояльності до влади та фальсифікацій, від них починають вимагати і інших послуг. Таких, наприклад, як виділення землі. Особливо у тридцятикілометровій зоні Києва.

Місцеві царьки вже не бояться прокурорів, гніву громади або кари Феміди. Вони, знищуючи поселення та призводячи їх до занепаду, без вагань роздають землі під забудови, ліквідуючи гирла річок, заказники і паркові зони, порушуючи при цьому екологічний стан всієї території.

Приклад поселення Чабани, що під Києвом, - яскраве свідчення того, як хазяйнують ті, кого тримають на гачку. Як повідомили «Конфліктам і законам»  занепокоєні свавіллям голови деякі депутати Чабанівської селищної ради, для голови сільради і Ко закони – не писані, відповідальності – не існує, а страху за скоєне – не виникає. Депутати попросили редакцію висвітлити ситуацію, оскільки голова сільради вже так нахабніє, що виділяє під забудову землю, що належить не цій громаді, а фонду Держмайна. Тож, як видко, голова сільради Чабанів – могутніший за Януковича, він може собі дозволити з барського плеча віддавати навіть те, чим юридично не має права розпоряджатись!

Проте, як кажуть, про все по порядку. Так, на 36 черговій сесії VI скликання Чабанівської селищної ради, що відбулась 17 жовтня 2013 року, голова ради Загорулько Анатолій Іванович (якого вже тримають на гачку і яким зацікавилось навіть КРУ), вирішив, що він є одноосібним володарем землі, що належить громаді. Тож на сесію було винесено ряд земельних питань, серед яких два - про виділення у довгострокову оренду двох земельних наділів 0,4 га (за адресою, Юності, 2) та 0,7 гектара (за адресою Машинобудівників, 5). Виділили обидві ділянки – з голосу, і не кому-небудь, а Комунальному підприємству «Виробниче управління житлово-комунального підприємства смт. Чабани виконкому Чабанівської селищної Ради», тобто – жеку, і… під забудову. Те, що жоден жек не має права проводити будівництво, що ця структура не має ліцензії на такі роботи і в статуті жеків такої діяльності не передбачено, це – не проблема. Вже говорять, що на наступну сесію потрібні люди готують зміни в статутну діяльність жеку (не зважаючи на те, що є закон, що регламентує роботу структур ЖКХ). Та, як зазначалось вище, місцеві царьки – могутніші за Януковича, а тому для них такі проблемки – не перешкода.

Ці ділянки виділили для будівництва багатоповерхових будинків із вбудованими прибудинковими нежитловими приміщеннями. Як повідомила група депутатів Чабанівської селищної ради, Голова ради Загорулько Анатолій Іванович вніс ці питання на розгляд сесії і сам виступив доповідачем з цього питання. І це, незважаючи на те, що вони не розглядались на земельній комісії цієї селищної ради. Тобто: питання були винесені на голосування просто за бажанням голови сільради!

Депутати, які входять до складу цієї комісії, не розглядали ані заяви, ані клопотання заявників, а тим паче в очі не бачили документів щодо цих ділянок. Також вони не виходили з землеупорядником за адресами, аби побачити, що ж виділяють для забудови. І депутати на сесії навіть не здогадувались, чи можна щось будувати на цих ділянках, чи – ні.

Але голова сільради, що могутніший за Януковича, зміг умовити більшість депутатів проголосувати з голосу за виділення цих ділянок з подальшою їхньою суборендою.

Проте питання навіть не у тому, що Загорулько Анатолій Іванович уявив себе Януковичем і примусив депутатів правильно голосувати. Проблема в тім, що обидві земельні ділянки, які віддали жеку, не можуть бути забудованими! Перша, 04 га, на цій же сесії першим пунктом була прийнята від  державного «Дослідного підприємства». Її виклянчили у структури НААН України для створення рекреаційної зони – парку для селища Чабани, оскільки на цій ділянці - річечка, одна з тих, що наповнюють Дніпро, а також – озерце. Але на цій же сесії цю ділянку віддають під забудову багатоповерхівки!

Не зрозуміло, як на воді будівники збираються зводити багатоповерхівку, але те, що навіть з екологічної точки зору тут не можна проводити будівництва – це факт. Проте Загорулько Анатолій Іванович - могутніший за Януковича. Йому - можна все.

Інша земельна ділянка у 0,7 га – не менш скандальна. Виїхавши на місце, можна побачити, що незайнятої землі на 0,7 га просто не існує. І якщо виділяють саме таку кількість землі, то або будуть зносити будинок, що розташований поруч, або зазіхнуть на землю, на якій розташовано ринок.

Крім цих двох скандальних земельних наділів на вищезгаданій сесії було виділено ще декілька земельних ділянок, начебто для розрахунку за борги сільради. Подібна афера – дуже сумнівна з законної точки зору. Проте пан Загорулько Анатолій Іванович вже все продумав, і, зважаючи на те, що він – могутніший за Януковича, навіть знає, як погасити неіснуючий борг (а депутати шукали офіційні борги сільради, але так і не знайшли).

Так от, земельні ділянки розміром по 0.15 га, та по 0,14 га також з голосу голови сільради були виділені чотирьом особам, які до селища Чабани жодного відношення не мають, оскільки мешкають вони у Києві (тоді як заяви місцевих жителів ніхто й не розглядає). Голова сільради виділення цих ділянок поділив на два питання.

Перше питання: віддавання землі за борги сільради перед підприємством «Артембуд» фізичній особі Григоряну (який володіє цим підприємством). А так як селищна рада не має грошей погасити цей борг, то віддають його натурою, тобто – землею. І не підприємству, а фізичній особі. І віддають Григоряну не просто землю – яри, русло висохлої річки, яка теж належить до рекреаційної зони.

Проте у багатьох депутатів виникло реальне запитання: а чи не станеться згодом ситуації, коли підприємство «Артембуд» схоче отримати борги (якщо вони є) у судовому порядку? Адже земля виділяється фізичній особі, а борги – начебто перед підприємством. І тоді вийде, що Григорян виграє двічі: і землю отримає, і кошти стягне. На це запитання Загорулько Анатолій Іванович – як великий юрист, зазначив, що він узяв з Григоряна розписку, що той не буде стягувати з селищної ради борги. А те, що такі домовленості де-юре – нелегітимні, то, як вже зазначалось, Загорулько Анатолій Іванович – могутніший за Януковича, йому – все можна.

Друге питання: три земельні ділянки були виділені трьом фізичним особам за заборгованість перед представником фабрики «Мойдодир» паном Бондарем, який у 2009, 2010, 2011 роках робив насипну дорогу до цвинтаря у селищі Новосілки і на яку витратив 1мільйон двісті тисяч гривень. Офіційно ці три особи з Бондарем – не пов’язані, але неофіційно пан Загорулько повідомив депутатам, що лишень пан Бондар (який є російським підданим) з’явиться в Україні, він і з нього візьме розписку про те, що грошей за дорогу від сільради не вимагатимуть, оскільки отримали розрахунок натурою – землею, аж три наділи, які аж ніяк забудовувати не можна. З першої спроби це питання пробити голові не вдалося. Але з другої – бажаючих віддати рекреаційні землі під забудову серед депутатів побільшало.

І це - незважаючи на те, що на двох ділянках  розташовано законсервовані свердловини, які є державною власністю і належать фонду Держмайна. Звісно, сільрада вже звернулась до Кабінету Міністрів з проханням передати ці ласі шматочки землі у користування селищної ради, але, як зазначають занепокоєні свавіллям голови депутати, відповіді ще не отримала, а от землю до своїх рук – вже прибрала. І те, що цією землею, а також землею у 36 соток навколо свердловини Загорулько Анатолій Іванович не має права розпоряджатись, його – не обходить. Він – могутніший за Януковича.

Але ще під час сесії незгодні депутати наголосили, що подібні рішення – незаконні і можуть бути скасованими у судовому порядку, оскільки їхній розгляд може призвести до інших злочинів, які шкодитимуть селищу Чабани.

І вони були праві, оскільки, усвідомлюючи, що рішення протизаконні і люди будуть доводити рекреаційність зон, особливо – ярів, вже на 16 листопада в ярах вирізали понад 40 дерев. Хоча, за законом, для знесення одного дерева потрібно пройти цілу процедуру. А тут ніхто не переймається законом і вже замислює засипати яри і гирло висохлої річки, щоб довести, що земельна ділянка не представляє екологічної і історичної цінності.

Звісно, що незгодні депутати не сиділи склавши руки. Вони звернулись до сільради з вимогою надати рішення скандальної сесії, а також направили скаргу до Природоохоронної прокуратури. На сьогоднішній день за допомогою міліції роблять спробу зафіксувати і задокументувати усі діяння могутнішої за Януковича людини - Загорулько Анатолія Івановича. Ба більше: існує аудіо запис скандальної сесії, на якій і приймались усі вищеперераховані рішення. Проте сам Загорулько Анатолій Іванович на досягнутому зупинятись не збирається. На наступну сесію вже готують певну кількість скандальних питань, серед яких і внесення змін до статуту жеку. За задумом Загорулько і Ко, в Україні можна впровадити прецедент, аби жеки не лише проблемами ЖКХ опікувались, а й отримували землю під забудови, навіть без ліцензії на будівництво.

«Конфлікти і закони» ознайомились з аудіо записом, взяли коментарі у деяких депутатів Чабанівської селищної ради, які повідомляють про злочин, скоєний Загорулько Анатолієм Івановичем (це можна побачити на відео), а також направили інформаційний запит щодо цієї ситуації до прокурора Києво-Святошинського району та спробували взяти коментар у протилежної сторони.

Голові сільради додзвонитись не вдалося. Проте свою точку зору редакції виклав Киризлієв Олександр Федорович,  начальник Комунального підприємства «Виробниче управління житлово-комунального підприємства смт. Чабани виконкому Чабанівської селищної Ради.

На запитання редакції, чи законно було виділено землю під будівництво, він зазначив, що якщо її виділила сесія, то, отже, все законно і про це є рішення сесії. Також пан Киризлієв запевнив редакцію, що на річці і озері ніхто нічого не будуватиме і що редакцію ввели в оману. «Річка Днеприк, про яку ведеться мова, знаходиться в іншій стороні і там є природоохоронна зона, яку не можна чіпати в жодному разі. Вам надали недостовірну інформацію» - заявив він.

Що ж до ділянки цієї землі, що була передана громаді під паркову зону, але яку на сесії віддали під забудову, то пан Киризлієв зазначив, що мова ведеться про різні ділянки землі, оскільки редакція має на увазі Юності, 2, а під забудову йде ділянка на Юності, 3.

Хоча, як видко було на місці, будинок за  адресою Юності, 3 вже стоїть, і він повинен був продовжувати будуватись, але одному прокурору не сподобалось, що він зі свого вікна бачитиме багатоповерхівку, тож палі забили, але будівництво – не продовжили. Тож, мабуть, пан Киризлієв мав на увазі саме це будівництво? «Під парк йде ділянка там, де розташована річка Днеприк» і радою проголосовано, щоб її включити у природоохоронну зону» - зазначив він.

Коли ж йому було зачитано рішення сесії про передачу землі 0,4 га від НААН України по вулиці Юності для паркової зони, а потому передачі 0,4 га теж по вулиці Юності, але під забудову, то він сказав, що під забудову підуть не передані землі, а інші, але теж по вулиці Юності, також  він знову акцентував увагу на тому, що під забудову йде інша ділянка «Те, що відбувається, це – маніпуляція, що провадиться людьми, які нічого не роблять заради того, щоб розвивати населений пункт» - підсумував він.

Депутати і мешканці смт Чабани заявляють про злочини місцевої влади


ch2На цій ділянці, щоб побудувати багатоповерхівку, треба потіснити або ринок, або сусідню будівлю

ch3Паркова ділянка, на якій хочуть побудувати багатоповерхівку 

ch5Свердловина, яку віддають під забудову

ch6А тут вже розпочали незаконне будівництво

ch7Ще два тижні тому над висохлим руслом річки стояли дерева, а тепер - пеньки...

ch10Друга свердловина, яку віддали під забудову
Конфлікти і закони



Коментарі

  +6 #1 зоотехнік 19 нояб. 2013 г., 15:37:01
Дерибан є дерибан
  +2 #2 Чабанець 19 нояб. 2013 г., 17:13:07
Невже знову їм все зійде з рук так... як завжди. Тоді їх точно покриває сам Яник.
  +2 #3 Н Пугачов 19 нояб. 2013 г., 22:00:22
статья повністю проплачена, "Загорулько еще тот жук" но правда дорожче. наприклад "Інша земельна ділянка у 0,7 га – не менш скандальна. ...... будуть зносити будинок, що розташований поруч, або зазіхнуть на землю, на якій розташовано ринок." перше - базару в чабанах офіційно неіснує, по друге - на офіційному сайті селищної ради де розміщено проект генерального плану видно що будинок №5 (який ніби будуть зносити згідно статті, який в Чабанах ще називають гуртожиток) залишається адреса в статті наводиться чітко (та 0,7 гектара (за адресою Машинобудівників, 5). п.6 даної статті, чи можливо під будинком малася наувазі місцева наливайка для п"яничок.
  +2 #4 Н Пугачов 19 нояб. 2013 г., 22:40:16
іще прикольно фотка зовсім з іншого будівництва
  -1 #5 Кирылл 19 нояб. 2013 г., 22:50:09
Пугачову!
А кто платил, ты что ли? :lol:
  +6 #6 месный 20 нояб. 2013 г., 07:12:31
То, что толкают землю это плохо, только не нужно перекручивать факты. "Паркова ділянка, на якій хочуть побудувати багатоповерхівку" Вы прикалываетесь? Там срач, мусорка. Какая нах парковая зона. По поводу рынку улыбнуло :) Там площадка и время от времени проводится незаконная торговля селянами. Нет там рынка :))) А забыл там "рыгаловка" есть, для местной "синьки".
  +1 #7 Борець 20 нояб. 2013 г., 07:13:10
і за цього - Загорулька місцеві мешканці голосували! На ГІЛЯКУ ЙОГО зі всією його компанією за коханкою! Владу народу!!!! Зробимо ЧАБАНИ комфортним місцем для своїх мешканців!
  +3 #8 месный 20 нояб. 2013 г., 08:06:45
[quote name="Борець"]і за цього - Загорулька місцеві мешканці голосували! На ГІЛЯКУ ЙОГО зі всією його компанією за коханкою! Владу народу!!!! Зробимо ЧАБАНИ комфортним місцем для своїх мешканців![/quote]
Власть народу!!! Землю селянам!!! :)
ЗАСТРЕЛИСЬ!!!
  +1 #9 Н Пугачов 20 нояб. 2013 г., 11:59:53
Кирыллу
нет не я
оплатила Наталья Арутюнян, Бунис и компания
  +5 #10 5 канал Леся 20 нояб. 2013 г., 12:15:15
Цікава інформація , автором висвітлено реальну проблему селищ поряд з Києвом . Та безкарністю місцевих князьків .
Плануємо зі знімальною групою 5 каналу завітати в Чабани.
  +1 #11 свобода 20 нояб. 2013 г., 15:39:10
Так Загорулько А.І. являється співучасником дерибану , але коментатори не згадують " героїв селища " Вадима Пашкевича депутата місцевої ради , діючого офіцера МВС, сіросго кардинала всіх цих процесів.
  +1 #12 Аndy 20 нояб. 2013 г., 17:25:40
5 канал Лесе
" Узок круг революционеров и снова далеки они от народа !!!". Полуправда, эпатаж и неконтролируемый словесный метеоризм этих горе-депутатов не добавят рейтинга вашему каналу, а вы не снискаете признанья).
Автору и данному ресурсу:
, «Письмо в редакцию телепередачи "Очевидное-Невероятное"из Канатчиковой дачи» :
Отвечайте нам скорее через доку-главврача.
С уваженьем. Дата, подпись... Отвечайте нам, а
то,
Если вы не отзоветесь мы напишем в "Спортлото".

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.