Отримавши дармові 200 мільйонів, німець одразу 10 мільйонів поклав у інший банк

com direkt

 

Німець Міхаель Х. (Michael H.) виграв справу проти банку Comdirect, який помилково переказав на його рахунок 200 000 000 євро, пише Hamburger Abendblatt. Представники банку стверджували, що їхній клієнт проводив операції з грошима, які йому насправді не належали, тому повинен заплатити компенсацію. Проте суд став на сторону Міхаеля Х. Банк збирається подати апеляцію на це рішення, повідомляє lenta.ru.


Інцидент, який послужив приводом для нинішнього судового розгляду, стався в квітні 2011 року. Міхаель Х. продав акції за 20 000 євро, а банк Comdirect, через який здійснювалася операція, помилково поклав на його рахунок 200 000 000 євро. Побачивши таку кількість грошей, німець відразу перевів 10 мільйонів євро на рахунок в іншому банку.

У результаті Comdirect повернув собі всі 200 000 000 євро. Однак банк зміг отримати десять мільйонів євро, які опинилися в іншому банку, лише через три дні. За це зволікання Comdirect вирішив стягнути з німця 14,4 відсотка за овердрафт рахунку, або 12 000 євро.

Міхаель Х. подав до суду, заявивши, що банк не встиг понести такі втрати. Він готовий був заплатити одну тисячу євро, Comdirect погодився скоротити суму відсотків тільки до шести тисяч євро. Причиною банківської помилки, як з'ясувалося, став збій у комп'ютері, через який кома в сумі була поставлена не на потрібному місці.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.