У Франції батько відлупцював свою дитину на 500 євро

shtraf otsa

 
Француз, який відлупцював свого сина, був засуджений до штрафу в 500 євро. За версією батька, його дії носили виключно виховний характер, суд же вважав, що мова йде про жорстоке і принизливе поводженні з дитиною.


Позов був поданий матір'ю хлопчика, що розлучилася з колишнім чоловіком. Він розглядався в суді міста Лімож за всіма канонами ювенальної юстиції, з пильною увагою до всіх деталей. Тому не дивно, що процес дещо затягнувся: підсудні батькові дії проти дитини були вчинені в червні 2012 року.

На суді 44-річний чоловік визнав, що півтора роки тому дійсно відшмагав своє 9-річне чадо. На такий відчайдушний крок він пішов після того, як син протягом декількох днів не розмовляв і навіть не вітався з ним. На питання судді батько заявив, що не вчинив нічого незвичайного, а лише по-батьківськи "відшмагав" у виховних цілях.

"Син кілька днів зі мною не вітався. Я його питав чому, на що отримав відповідь, що у нього немає бажання зі мною вітатися. Я йому сказав, що це нешанобливо, і відшмагав його", - сказав чоловік.

Проте суд розцінив випадок інакше, угледівши в ньому "прояв жорстокості та принизливого поводження" з дитиною. У підсумку батько хлопчика був засуджений до штрафу в розмірі 500 євро, правда, умовно. Що ж до мами, що подала позов, то вона отримала 150 євро "за моральну шкоду". Очевидно, що штрафом справа б не обмежилася, якби мова дійсно йшла про побої.

Вердикт суду викликав неоднозначні відгуки у Франції. З одного боку, бити дітей, дійсно, недобре, з іншого боку, більшість батьків переконані, що мають право карати своїх дітей за погану поведінку. Згідно опублікованому виданням "Фігаро" опитуванню, 87 процентів французів хоча б раз у житті лупцювали дитини у "виховних цілях".

Чи стане процес у Ліможі прецедентом для французької юстиції, сказати важко. "Кожен випадок треба розглядати окремо", - говорять експерти. Примітно, що раніше у Франції робилися спроби законодавчо заборонити взагалі будь-які тілесні покарання щодо дітей. Однак до чіткого розуміння, що саме слід розуміти під поняттям тілесне покарання, фахівці так і не дійшли висновку, повідомляє ІТАР-ТАСС.



Коментарі

  -1 #1 ок 17 окт. 2013 г., 19:54:27
Тоталитарная ювеналия очень скоро рухнет. Надо еврострадальцам Украины чуть по-украински розважлыво подождать развития событий К сожалению, правые патриоты имея сейчас лидерство будут избираться в 2017. Скорее во Франции что-то произойдёт до этого дальнего срока. Дети не ждут, они портятся педеразмом и развратом защиты от родных родителей. Тут вы ещё сомневаетесь, но представьте, что в ЕС у славянок могут забрать малышей не за побои, а за чересчур душевную привязанность и ласку... с точки зрения не рожавших гестаповок ювенала.

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.