США наполягають на негайному звільненні Юлії Тимошенко

list hilary

 
Сполучені Штати Америки вимагають негайного звільнення лідера української опозиції Юлії Тимошенко.


«Наша позиція залишається незмінною: Вас мають негайно та беззастережно звільнити, так само як і інших колишніх членів Вашого уряду. Дуже шкода, що політично-вмотивовані переслідування підривають прогрес демократії, якого прагнуть українці, а також відносини зі Сполученими Штатами», - заявила Державний Секретар США Гілларі Родам Клінтон у листі до лідера опозиції Юлії Тимошенко.

Лист було надіслано в день річниці винесення вироку по так званій газовій справі колишньому Прем‘єр-міністру України 11 жовтня 2011 року.

«Сполучені Штати продовжують турбувати судовий процес над Вами та Ваше засудження, я особисто висловлювала занепокоєння з цього приводу президенту Януковичу та іншим українським високопосадовцям», - підкреслила Гілларі Клінтон.

«Я продовжую уважно стежити за Вашою справою, тому мені було приємно особисто отримати інформацію від Вашої дочки Євгенії під час її візиту до Вашингтону раніше цього року», - додала вона. Клінтон також наголосила, що Сполучені Штати продовжують підтримувати демократичні прагнення українського народу та уважно спостерігають за ситуацією із наближенням парламентських виборів 28 жовтня.

«Мої візити до України переконали мене, що Ваш народ прагне сучасної і заможної демократії, в якій його права поважаються, а голоси чують. Будь ласка, будьте впевнені, що Сполучені Штати залишаються відданими ідеї допомоги Україні на шляху досягнення цієї гідної мети», - написала вона.

Нагадаємо, що раніше цього місяця колишній Державний Секретар США Кондоліза Райс передала екс-прем'єр-міністру України Юлії Тимошенко лист, в якому висловлює підтримку та заявляє, що молиться за її звільнення, повідомляє byut.com.ua.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.