ЄС не буде розмінюватися цінностями у справі Юлії Тимошенко

kovachev

 
Депутат Європарламенту, заступник голови Комітету з питань закордонних справ Андрій Ковачев (група народних партій, Болгарія) заявляє, що Європейський Союз не готовий відмовитися від базових цінностей, у тому числі в справі незаконно засудженої Юлії Тимошенко, при підписанні угоди про асоціацію України. 


"Ще рік тому відносини України з ЄС знаходилися на найбільш просунутої стадії в порівнянні з іншими країнами "Східного партнерства". Цей процес важливий для нас, але ми не можемо йти на компроміси з цінностями, на яких побудований Європейський Союз: демократія, прозорість, верховенство права, підзвітність, свобода слова і політичний плюралізм. Саме тому ми неодноразово висловлювали нашу стурбованість і засуджували вибіркове використання правосуддя у справах таких опозиційних особистостей, як Юлія Тимошенко і Юрій Луценко", - сказав Андрій Ковачев в інтерв'ю проекту euplus.info.

За його словами, вікно можливостей для України було відкрито угодою про асоціацію та співпрацею з ЄС у галузі реформ у сфері демократизації, повноцінно функціонуючої ринкової економіки та верховенства права. "Європейські інституції, в тому числі і Європарламент, неодноразово підтверджували європейську перспективу України і позитивно співпрацювали, щоб стимулювати необхідні реформи для забезпечення вільних і чесних виборів і залучення українського суспільства. Це партнерство є вигідним і для ЄС, і для України", - пояснив євродепутат. 

Андрій Ковачев підкреслив, що висновки Ради закордонних справ ЄС, також як і резолюція Європарламенту від 13 грудня, надсилають владі України чіткий загальний сигнал із закликом до прогресу в трьох сферах: посилення демократії і увага до питань, які викликали занепокоєння під час виборів; верховенство права і ситуація лідерів опозиції, які перебувають у в'язниці; а також - реформи, передбачені Порядком денним асоціації.

"Європейський парламент давав рекомендації Україні, зокрема, у своїх резолюціях в жовтні і листопаді 2011 року. Шкода, що після парламентських виборів у жовтні цього року ми повинні були ще раз згадати і наголосити на них", - додав він. 

"На минулому тижні Рада ЄС і Європарламент підтвердили свої очікування від влади України. ЄС, зокрема, ще раз заявив про готовність виконати свої зобов'язання, як тільки влада України продемонструє рішучі дії і видимий прогрес у трьох проблематичних сферах", - зазначив Андрій Ковачев. 

Як відомо, Рада Європейського Союзу у своїх висновках від 10 грудня визначила умови для продовження переговорів з владою України про перспективи підписання угоди про асоціацію України з Євросоюзом. 

"Рада знову заявляє про свою рішучу стурбованість з приводу політично мотивованих вироків членам колишнього уряду після судових розглядів, які не відповідали міжнародним стандартам справедливого, прозорого та незалежного правового процесу, у результаті якого, на жаль, лідери опозиції були позбавлені можливості брати участь у парламентських виборах" , - йдеться у висновках Ради ЄС. 

Рада ЄС високо оцінила зусилля місії спостерігачів Європейського парламенту в Україні у складі екс-президента Європарламенту Пета Кокса та колишнього Президента Польщі Олександра Кваснєвського. "Рада ЄС очікує, що влада України усуне випадки політично мотивованого переслідування без затримки, а також здійснить подальші кроки з реформування судової системи для запобігання таких випадків у майбутньому", - наголошується в документі. 

"Рада наголошує на важливості чітких зобов'язань влади України щодо якнайшвидшого виконання всіх рішень Європейського суду з прав людини, а також рекомендацій Ради Європи, пов'язаних з умовами утримання та медичної допомоги особам, які перебувають в ув'язненні", - йдеться у висновках Ради Євросоюзу. 

Європейський парламент у резолюції щодо України від 13 грудня підтримав висновок Ради ЄС і закликав владу України "звільнити і реабілітувати жертв політичних репресій стосовно опонентів, в тому числі Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших", повідомляє tymoshenko.ua.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.