США нагадали владі України про неприпустимість політичного переслідування

administratsiya usa

 
Адміністрація Сполучених Штатів Америки висловила стурбованість з приводу політично мотивованого переслідування та ув'язнення колишніх державних чиновників, виборчої справедливості та недоліків, виявлених міжнародними спостерігачами в жовтні на парламентських виборах 2012 року, прийняття спірних результатів у п'яти одномандатних округах та не передбаченого законом рішення Вищого адміністративного суду України позбавити мандатів двох членів парламенту.


"Водночас США привітали ухвалення Україною нового Кримінального процесуального кодексу (КПК), а також відзначили важливість та необхідність ефективного здійснення комплексної реформи прокурорських органів та позбавлення Генеральної прокуратури функцій здійснення нагляду", - йдеться у заяві для засобів масової інформації Державного Департаменту США за результатами чергового засідання Робочої групи з політичного діалогу та верховенства права, яка відбулася 22 лютого у Вашингтоні під егідою двосторонньої Комісії зі стратегічного партнерства.

США також висловили занепокоєння тим, що в Україні все ще залишаються проблеми зі свободою зібрань, тиск на ЗМІ, проблеми з повагою прав ЛГБТ та інших уразливих меншин.

Засідання Робочої групи відбулося за головування заступника помічника Державного секретаря з питань демократії, прав людини і праці Томаса Меліа.

Як відомо, конгресмен США Марсі Каптур у січні 2013 року підготувала проект резолюції для ухвалення Палатою представників Конгресу Сполучених Штатів щодо України та звільнення незаконно засуджених екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко та колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

"Палата представників вимагає від уряду України негайно звільнити всіх політичних ув'язнених, забезпечити належне медичне обслуговування для всіх в'язнів. Палата представників вимагає дотримання Україною принципів демократії та верховенства права, поваги прав людини, свободи преси, а також захист свободи слова і права на мирні зібрання", - йдеться у проекті резолюції, оприлюдненому на офіційному сайті Конгресу США.

Нагадаємо, 22 вересня 2012 року Сенат США схвалив резолюцію, запропоновану сенатором-республіканцем Джеймсом Інхофом у співавторстві з сенатором-демократом Діком Дурбіном, та закликав Державний департамент США запровадити санкції стосовно посадових осіб України, причетних до політичного переслідування Юлії Тимошенко.

"Сенат закликає Державний департамент запровадити візові санкції щодо осіб, відповідальних за позбавлення волі Юлії Тимошенко та жорстоке поводження з нею, а також за ув’язнення інших політичних лідерів, пов'язаних з Помаранчевою революцією 2004 року", - йшлося у резолюції.

Крім того, Сенат закликав уряд України звільнити Юлію Тимошенко, забезпечити їй належний доступ до медичної допомоги. Сенат США також наголосив, що подальше утримання Юлії Тимошенко у в'язниці ставить під загрозу відносини між Сполученими Штатами та Україною, повідомляє tymoshenko.ua.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.