США: винні у політичних переслідуваннях в Україні не відвідують нашу країну

melia

 
Заступник помічника Державного секретаря США з питань демократії, прав людини і праці Томас Меліа заявляє, що адміністрація Сполучених Штатів Америки на підставі існуючих законів застосовує візові санкції проти "українців, які задіяні у грубих порушеннях прав людини".


"Наші існуючі закони дають нам можливість накладати візові обмеження для в'їзду до США на осіб, які, ми вважаємо, задіяні у грубих порушеннях прав людини чи інших злочинах. І ми це робимо. Є українці, які не можуть прибути до США. Я не бачу необхідності запроваджувати нові закони у цьому напрямку. І ми шукаємо шляхи вирішення тих проблем, які затьмарюють наші відносини, і я сподіваюсь, український уряд рухатиметься у цьому напрямку", - сказав Томас Меліа у інтерв'ю "Голосу Америки".

За його словами, 22 лютого у Вашингтоні на засіданні робочої групи з політичного діалогу та верховенства права у рамках двосторонньої Комісії зі стратегічного партнерства обговорювалися питання необхідності виконання Україною своїх зобов'язань щодо запровадження верховенства права та інших демократичних стандартів.

"Ми хочемо, щоб Україна була успішною і зблизилась з Європою та Сполученими Штатами щодо запровадження правових та політичних стандартів. Ми вели дискусію навколо порушень на виборах минулого жовтня, які, на нашу думку та думку інших оглядачів, були кроком назад для України. Ми також обговорили перепони у наших відносинах, а саме політично вмотивовані переслідування представників попереднього уряду Юлії Тимошенко та Юрія Луценка. Це значно захмарює наші взаємини", - підкреслив заступник помічника Державного секретаря США з питань демократії, прав людини і праці.

За його словами, Сполучені Штати готові і надалі надавати консультаційну допомогу Україні. "У нас складні відносини. У деяких питаннях ми працюємо дуже тісно, у інших випадках ми маємо протилежні позиції. Ми продовжуватимемо спонукати наших українських друзів виконувати закони, власні закони, як також виконувати ті зобов'язання, які вони взяли на себе перед міжнародною спільнотою", - резюмував Томас Меліа.

Як відомо, 22 вересня 2012 року Сенат США схвалив резолюцію, запропоновану сенатором-республіканцем Джеймсом Інхофом у співавторстві з сенатором-демократом Діком Дурбіном, та закликав Державний департамент США запровадити санкції стосовно посадових осіб України, причетних до політичного переслідування Юлії Тимошенко.

"Сенат закликає Державний департамент запровадити візові санкції щодо осіб, відповідальних за позбавлення волі Юлії Тимошенко та жорстоке поводження з нею, а також за ув’язнення інших політичних лідерів, пов'язаних з Помаранчевою революцією 2004 року", - йшлося у резолюції.

Крім того, Сенат закликав уряд України звільнити Юлію Тимошенко, забезпечити їй належний доступ до медичної допомоги. Сенат США також наголосив, що подальше утримання Юлії Тимошенко у в'язниці ставить під загрозу відносини між Сполученими Штатами та Україною.

Нагадаємо, у грудні 2012 року стало відомо про анулювання багаторазової п'ятирічної візи, виданої першому заступнику генерального прокурора України Ренату Кузьміну для в'їзду до США. Підставою для скасування візи стали неправомірні дії прокурора на території США. Зокрема, за інформацією ЗМІ, Ренат Кузьмін проводив слідчі дії, перебуваючи на території США на підставі туристичної візи. Йдеться про його поїздку до США влітку 2012 року, яка не була погоджена з Департаментом юстиції США, і, згідно з двосторонньою угодою про взаємну правову допомогу, представник ГПУ не мав права на проведення слідчих дій. На початку 2013 року Ренат Кузьмін також не зміг отримати візу для відвідування США, повідомляє tymoshenko.ua.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.