Білий дім не вважає протести в Києві спробою державного перевороту

wite house

 

Білий дім не розглядає події останніх днів у Києві "як спробу державного перевороту" і настійно закликає українську владу створити умови для вільного волевиявлення громадян. Про це заявив у понеділок на регулярному брифінгу для журналістів прес-секретар президента США Джей Карні, коментуючи висловлювання глави уряду України з цього питання на зустрічі з іноземними послами.


"Ми, безсумнівно, не вважаємо мирні демонстрації спробою державного перевороту, - сказав він. - Застосування владою в суботу вранці в Києві насильства проти учасників мирних демонстрацій було неприйнятним. І хоча ми відзначаємо, що з тих пір поліція в цілому демонструє стриманість, надійшов цілий ряд тривожних повідомлень про те, що сили безпеки цілеспрямовано атакують журналістів і співробітників ЗМІ".

"Ми настійно закликаємо українських лідерів поважати право народу на свободу слова і зборів", - сказав прес-секретар Білого дому. Він підкреслив, що "партнерство Сполучених Штатів із Україною залежить" від дотримання Києвом "універсальних цінностей". "Відповідно до принципів ОБСЄ ми закликаємо уряд України створити сприятливі умови для розвитку громадянського суспільства", - сказав Карні. Він також побіжно згадав, що виступи протесту "у Києві та інших містах "повинні бути" мирними".

За словами прес-секретаря, США продовжують "підтримувати сподівання" українського народу щодо євроінтеграції. На прохання уточнити, які інструменти США мають намір використовувати для просування своєї точки зору, він заявив, що "тільки що використовував один з таких інструментів". Мався на увазі публічний виступ з трибуни Білого дому з викладенням позиції США, повідомляє ІТАР-ТАСС.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.