Міжнародна та Європейська федерації журналістів вимагають від російської влади негайно звільнити українського журналіста Євгена Агаркова

zatrimaniy agarkov

 
Міжнародна федерація журналістів (МФЖ) і Європейська федерація журналістів (ЄФЖ) закликали російську владу забезпечити негайне звільнення українського журналіста Євгена Агаркова у зв’язку із тривалим та непропорційним періодом утримання його під вартою.


Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі Незалежної медіа-профспілки України (НМПУ).

За інформацією організацій- членів МФЖ в Україні - Національної спілки журналістів України (НСЖУ) і Незалежної медіа-профспілки України (НМПУ), Агарков, який є журналістом програми «Спецкор», що виходить у ефір на українському телеканалі «2+2», був заарештований представниками російської іміграційної служби у Воронежі (південний захід Росії) минулої п'ятниці, 18 липня, через відсутність акредитації при МЗС РФ.

Агарков, як повідомляється, поїхав у Воронеж, щоб висвітлювати історію української льотчиці Надії Савченко, яку звинувачують у смерті російських журналістів Ігоря Корнелюка та Антона Волошина.

Адміністративний суд визнав Агаркова винним у «нелегальній роботі в якості журналіста» і засудив його до висилки з Росії та заборонив в’їзд до країни на 5 років. Журналісту також призначили штраф у розмірі 2000 рублів (40 євро).

Суд заявив, що рішення про висилку Агаркова набуде чинності 28 липня, а до цього часу він повинен бути затриманий. Його направили до міграційного ізолятора за 160 кілометрів від міста Воронежа, де він досі перебуває в одиночному ув'язненні.

«Рішення російської влади утримувати Євгена Агаркова в одиночній камері протягом такого тривалого періоду є непропорційним», - сказав президент МФЖ Джім Бумела. «Його єдина помилка полягала в недотриманні окремих норм адміністративного кодексу Росії, і навряд чи такі дії мають призводити до такого значного покарання».

«Цей журналіст не вчинював кримінального правопорушення, і ми закликаємо російську владу звільнити його негайно, щоб він міг повернутися додому до своєї сім'ї, друзів і колег», - зазначає Джим Бумела.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.