Скандал з російським підводним човном у водах Швеції набирає обертів

p choven1

 
Ситуація з пошуками у водах Швеції іноземного підводного човна переростає в міжнародний скандал: до стокгольмському архіпелагу з Санкт-Петербурга приплив корабель глибоководної розвідки «Професор Логачов», свідчать дані ресурсу Marinetraffic.


Це трапилося після того, як сьогодні вночі стало відомо, що в районі Стокгольма, можливо, зазнає аварії російський підводний човен. Біля російського корабля також помічені голландські фрегат HNLMS Evertsen і корабель HNLMS Zeeland.

Крім того, ще одним підтвердженням повідомлення про аварійний підводний човен називають танкер NS Concord, який останні чотири дні простояв поблизу Стокгольма нібито для надання підтримки російській субмарині. Компанія-власник танкера належить Совкомфлот.

У мережі вже з'явилася інформація про те, що субмарина, що звернулася за допомогою - це атомний підводний човен «Дмитро Донський», яка оснащена ракетним комплексом «Булава» з гіперзвуковими ядерними боєголовками.

У той же час, шведська сторона провела прес-конференцію щодо імовірного знаходження іноземного підводного човна у водах Швеції.

Представники оборонного відомства Швеції продемонстрували знімок, на якому видно три точки, в яких відбувалася підводна активність, повідомляє gazeta.ua.

aktivnist podlodka2

Вони зазначили, що в разі виявлення підводного човна може бути застосована зброя, але поки для цього немає потреби.

Шведи заявили, що мають достовірні відомості про іноземну діяльність в шведських територіальних водах, але не можуть наразі підтвердити, що це саме російське судно, адже перевірки тривають.

«Ми не можемо підтвердити інформацію в ЗМІ про російський підводний човен в Стокгольмському архіпелазі», - зазначається у Твіттері.

Прес-конференція була недовгою і тривала 10 хвилин. Під час неї було зроблено три основні висновки: це серйозно, зроблено обстеження, операція триває.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.