У Варшаві журналісти закликають відмовитися від терміну «польські табори смерті»

tabory smerti

 
Асоціація польських журналістів поширила заклик до медійників світу відмовитися від термінів «польські табори смерті». Польські колеги закликають не пом’якшувати пам’яті про звірства німецьких нацистів за рахунок Польщі. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі Незалежної медіа-профспілки України.


Загальний З’їзд делегатів польської Асоціації журналістів, - йдеться у резолюції з’їзду, підписаній головою Президії З’їзду Тадеушем Возняком, - звертається до світових власників, мовників, журналістів, редакторів і медіа-видавців з наступним.

Навряд чи є тиждень, місяць або рік, коли польські дипломати не мусять наполягати на виправлені умисних або неумисних «помилок» редакцій, інтернет-порталів, а також радіо- телевізійних каналів, що використовують терміни «польські табори смерті» або «табори знищення в Польщі».

Через 75 років від часу початку Другої світової війни, яку розв’язав у 1939 році німецький III Рейх, ініціатор так званого «остаточного вирішення», в результаті чого були запроваджені «медичні досліди» і Голокост. А також створений концентраційний табір «Аушвіц-Біркенау», розташований в окупованій Польщі – країні, яка навіть позначалася на карті Європи. Він був і залишиться символом злодіянь німецьких нацистів, скоєних на території Польщі.

Отож, ми без зволікань настійно закликаємо всі світові ЗМІ розповісти трагічну історію цієї частини світу відповідно до історичних фактів. Найближча і найкраща можливість для цієї мети - 27 січня 2015, 70-річчя визволення в'язнів концентраційного табору «Аушвіц-Біркенау» та інших таборів смерті в різних місцях в Європі, створені нацистською Німеччиною у 1939 - 1945 роки.

Настав час з допомогою красномовних і збалансованих неспростовних документів і фотографій протидіяти спробам навіть трохи пом'якшити пам`ять про звірства нацистської Німеччини за рахунок Польщі.

Це наш обов’язок пам’ятати - і правильно пам'ятати - з метою вшанування пам'яті невинних жертв німецьких фабрик смерті в дні Катастрофи.

Дослідження польських аналітиків показали, що в західних медіа дуже часто при згадуванні німецького концентраційного табору часів Другої світової війни «Аушвіц» («Освенцим») вживається термін – «польський табір смерті». З’ясувалося, що це відповідним чином впливає на свідомість читачів. Коли у США в учнів запитували «Хто вбивав євреїв у польських таборах смерті?», вони відповідали, що, очевидно, поляки.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.