Закордонне українство вимагає звільнити Сиротюка і припинити політрепресії

svobodu sirotuku

 
Представники українських організацій з країн Європи звернулися до керівництва української держави з вимогою звільнити з-під варти свободівця Юрія Сиротюка та припинити політичні репресії по відношенню до інших активних учасників Революції Гідності. Наводимо повний текст заяви без будь-яких змін.


Текст заяви

Ми, представники українських громадських організацій за кордоном, що активно підтримали Революцію Гідності та прикладаємо всіх можливих зусиль для перемоги України над російським агресором, надзвичайно стурбовані та обурені новиною про арешт громадського діяча, історика, політика, депутата Верховної Ради попереднього скликання, активного учасника Революції Гідності Юрія Сиротюка.

Знаючи Юрія Сиротюка через його активну громадську діяльність, постійну, багаторічну патріотичну та державницьку позицію, ми можемо стверджувати, що він є справжнім патріотом України, сумлінним громадянином та одним з небагатьох українських політиків, незаплямованих корупційними та фінансовими скандалами. Вважаємо, що події 31 серпня повинні бути ретельно та неупереджено розслідувані, а винні у загибелі чи травмуванні людей повинні бути справедливо покарані. Але всі слідчі дії мають бути абсолютно прозорі, звинувачення обґрунтовані з дотриманням всіх процесуальних норм в дусі принципу верховенства права.

На нашу думку, арешт Сиротюка не відповідає правовим нормам, а є справжнім переслідуванням з політичних мотивів. Особливо, на фоні повної безкарності представників режиму Януковича, корупціонерів у владі та відсутності реальних результатів розслідування подій на Майдані, котрі привели до загибелі Небесної Сотні.

Вимагаємо від Президента України, як Гаранта Конституції, компетентних міністерств та відомств негайно припинити політичні переслідування Юрія Сиротюка та сприяти його негайному звільненню з-під варти. Закликаємо владу звільнити інших українських патріотів, відомих своєю державницькою позицією, котрі без доказів вини знаходяться в місцях позбавлення волі.

Завданням всіх державницьких Українців є побудова нової демократичної України, перемога спільного ворога та становлення сильного громадянського суспільства. Арешти патріотів, зокрема, Юрія Сиротюка, не є кроками на користь держави, а навпаки, сприяють розколу українського суспільства та сіють сумніви у намірах керівників України, котрих привів до влади Майдан. НІ ПОЛІТИЧНИМ РЕПРЕСІЯМ! СВОБОДУ ЮРІЮ СИРОТЮКУ! Слава Україні! Героям слава!

P.S. Запрошуємо до підпису українські організації, котрі поділяють цю заяву Олесь Городецький, голова Християнського Товариства українців в Італії Мар’яна Тріль, голова асоціації «Конгрес Українців Італії» Марія Беднарчук, голова асоціації «Оріана» (Рим) Віра Хижа, голова асоціації «Аратта» (Рим) Лариса Іськів, голова асоціації «Оберіг» (Рим) Михайло Тупис, театр «Берегиня» (Рим) Павло Садоха, голова Спілки українців Португалії Юрій Чопик, голова Асоціації «Українська громада Іспанії за права, честь і гідність українців» Галина Маслюк-Какку, Голова Товариства української діаспори в Греції «Українсько-грецька думка» Віра Коник, Конгрес українців Естонії.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.