Група юристів на замовлення Москви хоче оскаржити продаж Аляски США

prodag alyaski1

 
Міжнародна юридична компанія Garett, Paterson and Shugaev, яка належить нащадкові російського емігранта в США Костянтину Шугаєву, працює в архівах конгресу США, намагаючись знайти можливості для оскарження процедури продажу Аляски Росією США за часів Олександра II. Про це пише «Газета.Ru».


За словами професора кафедри історичних досліджень університету Північна Кароліна Брюс Доббс, юристи Garett, Paterson and Shugaev намагаються знайти порушення, допущені в документах щодо продажу Аляски, щоб визнати угоду нікчемною. Доббс передбачає, що юристи можуть спробувати оскаржити факт продажу Аляски тим, що підписаний договір про відступлення землі був переданий для ратифікації в палату представників США, сесія якої закінчилася саме в цей день. «Для ратифікації зібрали надзвичайну сесію сенату, що виглядає сьогодні як порушення, так як договір повинен бути схвалений обома палатами конгресу», - каже професор.

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков повідомив, що йому нічого не відомо про дії Шугаєва, проте, за даними видання, пошуки документів і оплата праці адвокатів здійснюються близьким до Кремля фондом «XXI століття і світ».

prodag alyaski2

Зазначимо, що в наступному році виповнюється 150 років з дня укладення знаменитої угоди між царською Росією і США про продаж Аляски. Тодішній уряд Росії під керівництвом царя Олександра II вважав, що потенційно територія вразлива з точки зору безпеки. Продаж Аляски США повинен був також зміцнити відносини з Америкою, потенційним союзником Російської імперії. У березні 1867 президент США Джонсон схвалив покупку Аляски у царської Росії за 7,2 млн доларів.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.