Президент Туреччини закликав США видати організатора спроби перевороту

vidati gulena

 
Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган закликав владу США видати Туреччині Фатуллаха Ґюлена, який створив терористичну структуру «Паралельна держава», яка здійснила напередодні невдалу спробу військового перевороту в Туреччині. Про це повідомляє турецьке інформаційне агентство Анадолу.


«Я звертаюся до влади США, главі Білого дому. Я сказав це особисто Бараку Обамі: «Депортуйте особа, яка проживає в Пенсильванії, і видайте Туреччині. Я говорив про те, що він готує переворот, але ви мене не послухали». Тепер, на тлі спроби перевороту, я знову звертаюся до американської сторони, видайте цю особу Туреччині», - сказав президент.

За його словами, події, які відбулися напередодні в країні, є результатом дій невеликої групи в лавах ЗС Туреччини. «Нічого спільного з усією армією немає. Це були відходи в лавах ЗС і вони очищаються. Збройні сили країни стануть такими, якими мають бути», - зазначив він.

Президент висловив вдячність представникам судової системи. «Вдячний за те, що судді і прокурори у всіх кінцях країни прийняли рішення про арешт учасників спроби перевороту незалежно від чину і посади», - пояснив він.

Глава держави також дав високу оцінку позиції громадян, які з перших хвилин дій прихильників Ґюлена вийшли на вулиці на підтримку демократично обраної влади країни.

«Наша нація з перших хвилин вийшла на вулиці і площі. Саме ваша позиція - позиція нашого народу сплутала всі плани прихильників перевороту. Наша єдність і солідарність повинні бути продовжені», - сказав президент, звертаючись до громадян, які зібралися в районі Кисикли.

Президент далі привернув увагу до спільної заяви політичних партій, представлених у вищому законодавчому органі країни. «Парламент провів засідання і прийняв воістину чудову заяву. Насправді, це і наша заява, під якою і ми готові підписатися. Саме подібні документи прояву єдності і солідарності нам необхідні. При наявності подібної позиції ми зможемо досягти всього», - сказав президент.

Ердоган підкреслив, що все, що сталося напередодні в країні, є операцією великих сил, які не можуть прийняти розвиток Туреччини.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.