За 2 місяці кордон з Польщею намагалися перетнути майже 20 тисяч чеченців

chechen ishod

 
Польське видання Rzeczpospolita, яке цитує Польське радіо, опублікувало матеріал в зв'язку з «чеченським кризою» на кордоні з Білоруссю, де в даний час накопичилося близько 2500 чеченських біженців, які намагаються в'їхати в ЄС. Про це повідомляє Кавказ-Центр.


«Чеченці хочуть в Євросоюз», - у статті під такою назвою видання аналізує ситуацію, що склалася на білорусько-польському кордоні. Газета пише, що зараз на кордоні «кочує по Бресту і околицях» майже 2,5 тисячі біженців, серед яких переважна кількість чеченці.

Видання вказує, що люди безрезультатно намагалися перетнути кордон вже більше 20 разів (деякі робили спроби по 40 разів).

У середу, 31 серпня, кілька сотень чеченців, у кого вже немає коштів на оренду житла в Бресті, протестували біля прикордонного пункту, вимагаючи від польської влади впустити їх на територію Польщі.

«Дивною була поведінка російського консула в Бресті, який повідомив, що людям надані намети і їжа. Білоруська влада просто умиває руки, а чеченці в розпачі скаржаться міжнародним організаціям, що польські прикордонники не дозволяють їм подати заяву про отримання статусу біженця і без пояснень відправляють їх в Білорусь.

Це серйозне звинувачення, оскільки Загальна декларація прав людини свідчить, що «Кожна людина має право шукати притулку від переслідувань в інших країнах і користуватися цим притулком», - пише газета.

«Протягом останніх двох місяців до Польщі з боку Білорусі без чинної візи пробували в'їхати більше 21 тисячі біженців з росії (а це практично всі чеченці). Прикордонна служба стверджує, що нібито ніхто з них не просив про притулок. Всі отримали відмову на в'їзд.

Частина з них залишилися в Бресті, частина з них вирушили в Україну, щоб перетнути польсько-український кордон», - пише Rzeczpospolita.

Тим часом польська влада заявила, що не має наміру впускати в країну біженців, повідомляє «Німецька хвиля». При цьому Варшава ганебно пояснює порушення декларації прав людини тим, що не хоче «піддаватися тиску тих, хто бажає призвести до міграційного кризи».

«Наша політика зовсім інша», - заявив глава МВС Польщі Маріуш Блащак в ефірі польського телебачення. - Польська кордон закритий».

Яке відношення мають до міграційного кризи чеченські біженці і що значить «наша політики зовсім інша», глава МВС Польщі не пояснив.

При цьому він наголошував на те, що «зараз війни в Чечні немає».

«На відміну від ситуації кілька років тому, в Чечні немає ніякої війни», - заявив польський міністр у відповідь на питання про те, чому чеченцям не дозволяють перетнути кордон.

Блащак «викрив» чеченців в тому, що їх мета - потрапити в країни Західної Європи. «І щоб запобігти виникненню нового міграційного маршруту і можливої терористичної загрози, польська влада зміцнює зовнішній кордон Європейського Союзу», - заявив поліцейський «охоронець» кордонів ЄС, який швидко забув, що значить жити під російською окупацією і як жила його країна під владою польського КДБ.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.