​Нова політика США щодо України у разі перемоги Клінтон

Радниця Гілларі Клінтон з питань зовнішньої політики Лора Розенберґер розповіла «Голосу Америки» про те, що буде робити Адміністрація Клінтон у разі її перемоги відносно України та путіна.


В інтерв’ю «Голосу Америки» Розенберґер розповіла, що Гілларі Клінтон розглядає питання російської агресії в Україні з точки зору порушення міжнародного права та готова, у разі перемоги, надавати Україні всебічну підтримку та рішуче протистояти володимиру путіну.

«Гілларі Клінтон багато разів говорила про важливість підтримки України в її намаганнях захистити себе від росії, захистити свій суверенітет і територіальну цілісність. Це - питання міжнародного права, це питання забезпечення стабільності міжнародної системи і це питання поваги до волі українського народу. Це надзвичайно важливо для неї. Клінтон говорила, що розгляне усе, що Україні необхідно, як з точки зору її економіки, так і оборони».

Питання надання летальної зброї, за словами радниці, також буде «серйозно розглянуте».

Також вона сказала, що оскільки путін не реагує на санкції, які були запроваджені, Адміністрація Гілларі Клінтон у разі, якщо путін не буде і далі виконувати Мінські зобов’язання та демонструвати ознаки зміни курсу, буде їх посилювати.

Перед тим, як піти з посади Державного секретаря, Гілларі Клінтон, розповіла її радниця, підготувала Бараку Обамі доповідну записку, в якій описала погрози, що надходитимуть від володимира путіна.

«путін навіть здійснював персональні атаки на Клінтон, коли вона була Державним секретарем. Він її звинуватив у тому, що вона підбурювала післявиборчі протести в росії. Ми бачили, що вона підходить до путіна з позиції сили, вона чітко бачить його наміри, вона вірить, що Америка має йому протистояти», - сказала Розенберґер.

Чи не призведе такий тиск на росію до конфронтації та навіть ядерної війни, чим на днях лякав російський депутат Володимир Жириновський, поцікавився «Голос Америки».

На це Лора Розенберґер відповіла, що Клінтон буде виходити з позиції сили, бо «володимир путін відповідає на силу, він розуміє силу, це мова, якою він розмовляє». Також, додала вона, що Клінтон не бачить відносини з іноземними лідерами, як чорні чи білі, та готова співпрацювати з росією там, де існують спільні інтереси.

«Але коли путін підриває наші інтереси навколо світу, ми маємо йому протистояти», - сказала вона.

Насправді, підкреслила Розенберґер, вона більше переживає, що ядерна війна може початися, якщо президентом США стане Дональд Трамп.

«Ми бачили як він розсилав злісні твіти у три ночі. Мені дуже не хочеться побачити, що станеться, якщо Дональд Трамп матиме доступ до ядерних кодів, і з ким він захоче розв’язати війну. Це може звучати божевільно, але люди мають бути цим занепокоєні», - вважає радниця Клінтон.

Лора Розенберґер. Фото з відеоролика VA



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.