​Трамп перелякався перерахунку голосів у трьох ключових штатах і назвав це «шахрайством»

Новообраний президент Дональд Трамп назвав ініціативу Зеленої партії перерахувати голоси у трьох ключових штатах «шахрайством», у той час як штаб Клінтон оголосив, що приєднується до кампанії по перерахунку у Вісконсині, повідомляє «Голос Америки».


«Це шахрайство з боку Зеленої партії, оскільки поразка вже була визнана, і результати цих виборів треба поважати, а не оспорювати та нехтувати ними, що саме робить Джил Стайн», - заявив новообраний президент Дональд Трамп.

Юрист виборчої кампанії Клінтон Марк Еліас зазначив в суботу в повідомленні на сайті Medium.com, що рішення приєднатися до перерахунку голосів в штаті Вісконсін прийнято після того, як команда Клінтон отримала сотні звернень з проханням це зробити. Еліас підтвердив, що запити спонукали команду демократичного кандидата почати розслідування на предмет того, чи існувало «втручання ззовні» у вибори 8 листопада.

За словами Еліаса, не виявлено ніяких «доказів злому або зовнішніх спроб змінити технологію голосування, які дають підстави для дій». Але через незначну перевагу в голосах в поєднанні з явним іноземним втручанням в президентську кампанію, було прийнято рішення переконатися в тому, що зовнішнього втручання не було. Штат повинен виконати федеральну вимогу закінчити перерахунок до 13 грудня.

Раніше в п'ятницю Стейн розмістила на своєму сайті інформацію про те, що її прихильники зібрали 5 млн доларів на проведення перерахунку голосів та інші пов'язані з цим витрати в штатах Вісконсін, Мічиган і Пенсільванія. За її словами, загальна вартість усіх трьох перерахунків складе до 7 млн доларів.

Юрист виборчої кампанії Клінтон заявив, що штаб Клінтон також візьме участь в перерахунку голосів в штатах Мічиган і Пенсільванія, якщо ці перерахунки будуть організовані.

Експерти кажуть, що немає практично ніяких шансів, що результати виборів будуть скасовані. Але з перевагою Клінтон в загальнонаціональному голосуванні, що перевищила два мільйони голосів, перерахунки можуть посилити дебати з приводу легітимності несподіваної перемоги Трампа.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.