​У США пояснили, якою є справжня причина візиту сенатора Маккейна в Україну

Як пише «Голос Америки», візит сенаторів до Балтійських країн, України та Грузії мав запевнити союзників та партнерів у підтримці США. Але це не єдина і навіть не головна мета візиту, вважає виконавчий віце-президент Атлантичної ради Деймон Вілсон:


«Реальна аудиторія – у Вашингтоні і в москві. москва мала почути: незалежно від того, що каже наша перехідна команда і навіть новообраний президент, американський Конгрес продовжує підтримувати наших союзників. Він занепокоєний діями росії і планує зіграти свою роль і використати повноваження, щоб зберегти сильну позицію США проти путінського авантюризму. Зокрема, Сенат підтримує такі речі, як санкції. І в той же час це послання Вашингтону: Сенат має потужну позицію щодо росії. І вони змусять адміністрацію до себе прислухатися і будуть діяти, відповідно до цих поглядів».

Якщо адміністрація Дональда Трампа почне політику перезавантаження відносин з росією, він стане четвертим американським президентом, який таким чином розпочинає свій термін у Білому домі. І цей підхід, говорить Вілсон, експлуатують росіяни:

«Росіяни завжди використовують перехідний період, щоб спробувати консолідувати свої здобутки на місці і почати з новим президентом відносини з чистого листа. Вони говорять, мовляв: що було в минулому – нехай залишиться в минулому. Давайте зараз побудуємо щось нове».

Російський опозиціонер Ілля Яшин вважає, що росіяни роблять ставку персонально на Трампа та його найближче оточення:

«путін у принципі вміє вибудовувати відносини з такими великими бізнесменами, які очолюють держави. Можна згадати Берлусконі, наприклад. І в кремлі сподіваються збудувати відносини з Трампом, як свого часу збудували відносини з Берлусконі».

Але в той же час, говорить Деймон Вілсон, у США і, в першу чергу, на Капітолійському пагорбі, зростає розуміння російської стратегії та небезпеки:

«Існує набагато краще розуміння використання росією дезінформації, інформаційної війни, гібридної війни, набагато краще розуміння її бажання використовувати силу, як ми бачили в Грузії і в Україні. У Вашингтоні і особливо на Капітолійському пагорбі існує консенсус, що росія зробила певні обурливі речі, і США мають на них відповісти».

«Все-таки громадська думка в Сполучених Штатах, інститути, які діють в США, очевидно є стримуючим фактором для Трампа. І йому доведеться з цим рахуватися, доведеться миритися з тим, що політичний клас в США налаштований по відношенню до путіна вкрай негативно і бачить у тій політиці, яку проводить путін, серйозні загрози», – говорить Ілля Яшин.

І поки адміністрація Трампа формулює свою стратегію відносно росії, Сенат, тим часом, пояснює Вілсон, закладає рамкові умови цієї політики:

«Що роблять ці сенатори – вони говорять: ми все чітко розуміємо, ми маємо стратегію і ми будемо використовувати наші повноваження як законодавчої гілки влади, щоб допомогти сформулювати політику, яка дійсно розглядає росію як противника, яким вона є для американських інтересів».

У той же час і політика адміністрації Трампа може бути не настільки проросійською, як зараз припускають деякі оглядачі, каже Вілсон. У кремлі можуть ще пошкодувати, що так раділи його перемозі.

«Новообраний президент хоче драматичним чином збільшити і посилити американські збройні сили, щоб захистити американські інтереси за кордоном. І існують дуже серйозні питання щодо того, що це означає, і як це буде виглядати в реальності», – говорить віце-президент Атлантичної ради.

Вілсон припускає, що санкції залишатимуться важливою частиною американської стратегії, і Конгрес наполягатиме, щоб вони залишалися до тих пір, поки росія не виконає умови цих санкцій.

«Як сказав сенатор Ґрем, можливо, настав час переходити у наступ, а не лише відповідати на те, що зробила росія, санкціями. Можливо, непередбачуваність Трампа може стати перевагою, аби в москві замислилися, що далі зроблять Сполучені Штати. Сполучені Штати мають багато способів відповісти. Ми теж можемо спричинити проблеми в регіоні для російських інтересів», – каже він.

Фото з відеролика VA



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.