​Міністром оборони США буде генерал, який закликав серйозно реагувати на небезпеку з боку росії

Комітет з питань збройних сил Сенату в середу затвердив призначення генерала у відставці Джеймса Маттіса на посаду міністра оборони США. Наступним кроком буде затвердження Маттіса повним складом Сенату, як тільки обраний президент Дональд Трамп складе присягу і офіційно висуне його кандидатуру, повідомляє «Голос Америки», посилаючись на видання The Hill.


Комітет проголосував 26-1, щоб рекомендувати Маттіса повній палаті, а це означає, що висування буде направлено прямо в Сенат без звернення до комітету, згідно з заявою комітету. Єдиний голос «проти» надійшов від сенатора Кірстен Джиллібренд, представниці демократичної партії (штат Нью-Йорк). Джиллібренд раніше обіцяла протистояти Маттісу в зв'язку з занепокоєнням, що він не був звільнений зі збройних сил стільки часу, скільки того вимагає закон, зазначає видання.

Маттіс пішов у відставку в 2013 році. Закон вимагає, щоб міністри оборони були звільнені від служби щонайменше сім років, але Конгрес дозволив зробити виняток для Маттіса. Коли комітет проголосував за це рішення минулого тижня, проти нього, крім Джиллібренд, виступили сенатори-демократи Річард Блументаль (штат Коннектикут) та Елізабет Уоррен (Массачусетс), інформує The Hill.

Згідно з прес-релізом комітету, є прецедент в голосуванні комітету щодо кандидатури до інавгурації – відправка в Сенат призначення Дональда Рамсфельда на посаду міністра оборони президента Джорджа Буша 19 січня 2001 року, повідомляє видання.

Джеймс Маттіс. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.