​Маккейн написав Трампу листа, де вимагає надати Україні летальні озброєння

Сенатор-республіканець Джон Маккейн, голова Комітету Сенату з питань збройних сил, надіслав листа президенту США Дональду Трампу, в якому висловив занепокоєння з приводу атак росії проти України, а також закликав президента надати оборонну летальну допомогу, яка необхідна українським збройним силам, щоб захистити себе, повідомляє «Голос Америки».


«Насильницька кампанія володимира путіна, націлена на дестабілізацію та розчленування суверенної України, не зупиниться, доки він не зустріне сильну та рішучу відповідь», - пише Маккейн.

«Тому, в світлі останніх російських атак та перспективи майбутньої агресії проти України, я закликаю вас використати повноваження, надані Законом про військовий бюджет США на 2017-й рік, та надати оборонну летальну допомогу Україні, щоб вона могла захистити свою територію від порушень з боку росії та її сепаратистських ставлеників. Водночас, доки росія продовжує окупацію Криму та дестабілізацію України, я закликаю вас зберегти поточні санкції проти росії. І з огляду на спробу втручання росії в наші вибори, я закликаю вас розширити поточні санкції проти росії».

Повний текст листа:

Шановний президент Трамп,

росія та її ставленики цього тижня пішли у наступ проти військових України, вбивши щонайменше 7-х українських солдат та поранивши ще десятки. Можливо, це перше із багатьох випробувань вашої адміністрації з боку росії. Те, що цей сплеск атак почався через день після того, як путін говорив з вами по телефону, є яскравим свідченням того, що він вже випробовує вашу міць, як головнокомандуючого військ США. Реакція Америки матиме далекосяжні наслідки.

Насильницька кампанія володимира путіна, націлена на дестабілізацію та розчленування суверенної України, не зупиниться, доки він не зустріне сильну на рішучу відповідь. Таким чином, в світлі останніх російських атак та перспективи майбутньої агресії проти України, я закликаю вас використати повноваження, надані Законом про військовий бюджет США на 2017-й рік, та надати оборонну летальну допомогу Україні, щоб вона могла захистити свою територію від порушень з боку росії та її сепаратистських ставлеників. Водночас, доки росія продовжує окупацію Криму та дестабілізацію України, я закликаю вас зберегти поточні санкції проти росії. І з огляду на спробу втручання росії в наші вибори, я закликаю вас розширити санкції проти росії.

Українці не просять американців, які воювали за них. Близько 10 тисяч українців загинули, щоб захистити свою батьківщину, і багато інших служать і жертвують собою заради вільної та єдиної України. Але Америка має славну історичну традицію - допомагати вільним людям захищатися. Ми повинні зробити це ще раз, надавши нашим українським друзям допомогу, якої вони потребують і на яку вони заслуговують. Якщо ми цього не зробимо, ми ставимо під загрозу не лише суверенітет України, але і створимо передумови до подальшого послаблення довіри до США.

З повагою,
Джон Маккейн

Фото AP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.