​У ЄС виступили на підтримку продовження санкцій проти росії

На засіданні Ради міністрів закордонних справ країн Європейського Союзу у понеділок у Брюсселі представники ЄС пообіцяли продовжувати санкції проти росії за дестабілізацію нею розтерзаної війною України, незважаючи на невизначеність президента США Дональда Трампа щодо його відносин з москвою, повідомляє «Голос Америки».


Сповнені рішучості довше не чекати на чітку позицію Вашингтона, міністри закордонних справ ЄС заявили, що економічні санкції повинні зберігатися до виконання президентом росії володимиром путіним його обіцянки сприяти перемир’ю на Донбасі і запевнити виведення важкої зброї з прикордонних районів.

Як повідомляє видання The New York Times, високий представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Моґеріні наголосила, що ЄС ніколи не визнає анексії Кримського півострова росією і наполягала, що всім сторонам необхідно дотримуватися Мінських мирних домовленостей.

«Я не можу сказати, яку позицію в цьому питанні займає адміністрація США, але можу заявити про позицію європейців», - сказала вона.

Протягом останнього тижня бої в Східній Україні посилилися, забравши життя щонайменше 36 осіб, включно з цивільними. Десятки людей отримали поранення. Від часу спалаху війни у 2014 році загинуло понад 9 800 людей.

У липні 2014 року ЄС запровадив низку економічних санкцій проти росії, які включають економічні та дипломатичні заходи – скасування зустрічей на високому рівні, заборони на подорожування та замороження активів людей, пов’язаних з анексією Криму чи звинувачених у порушенні територіальної цілісності України.

У грудні минулого року чинність деяких із цих заходів продовжено до 31 липня.

«Великобританія наполегливо вказуватиме на відсутність будь-яких підстав для пом’якшення санкцій і на наявність низки підстав для збереження тиску на росію», - заявив британський міністр закордонних справ Борис Джонсон.

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус назвав події в Східній Україні «вельми небередбачуваними».

«Ситуація там у будь-який час може вибухнути. Санкції, м’яко кажучи, необхідно зберегти. Ми не бачимо жодних причин для скасування нашого перегляду. Ми не бачимо жодного покращення ситуації», - сказав Лінкявічус.

Під час передвиборчої кампанії країн-членів ЄС непокоїло переважно сприятливе ставлення Дональда Трампа до путіна. Він неодноразово хвалив путіна і давав зрозуміти, що за його президентства американсько-російські відносини можуть покращитися. Це – навіть після того, як розвідувальні агентства США прийшли до висновку, що росія втручалася у передвиборчу кампанію 2016 року з метою допомогти Трампу перемогти демократку Гілларі Клінтон.

Міністр закордонних справ Данії Андерс Самуельсен сказав, що його дещо заспокоїли висловлювання нового постійного представника США при ООН Ніккі Гейлі, яка говорила про збереження проти росії санкцій стосовно анексії нею Криму.

Якщо американці змінять свій курс – я не думаю, що вони це зроблять – але тоді ЄС буде змушений відігравати сильнішу роль», - заявив глава МЗС Данії.

Минуле показало, попередив він, що коли утворюється вакуум, завжди знаходиться хтось, хто цю порожнечу заповнить.

Фото Google.Inc



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.