​У Конгресі США пропонують виділити150 млн доларів на військову допомогу Україні

Комітет Палати представників з бюджетних асигнувань схвалив підсумкову версію оборонного бюджету на цей рік, яка передбачає виділення військової допомоги Україні в розмірі 150 мільйонів доларів. Проект оборонного бюджету опублікований на сайті комітету, повідомляє «Голос Америки».


Тепер законопроект про оборонний бюджет на загальну суму 577,9 мільярда доларів буде направлений на розгляд всієї Палати представників, де, як очікується, його обговорюватимуть наступного тижня.

Поточний фінансовий рік у США закінчується 30 вересня.

Пакет допомоги Україні передбачає виділення коштів на військову підготовку, техніку, летальні озброєння оборонного характеру, логістичну підтримку та інші потреби українських збройних сил, які борються з підтримуваними росією бойовиками-сепаратистами.

Однак ці кошти не можуть бути використані «з метою придбання або передачі переносних зенітних ракетних комплексів».

Нагадаємо: У п’ятницю 23-го грудня, 2016 року президент США Барак Обама підписав «Бюджет США на 2017 рік на потреби національної оборони». Згідно з цим документом, розмір бюджету Пентагону складав приблизно 619 мільярдів доларів. Водночас 350 мільйонів доларів передбачалося на безпекову допомогу Україні.

За повідомленням джерел «Голосу Америки», з цієї суми Україні вже виділили 200 мільйонів доларів. Як передбачає оприлюднений у четвер комітетом Палати представників законопроект, 150 мільйонів доларів будуть доступними Україні до кінця фіскального року, тобто до 30 вересня, 2017 року.

Фото VOA



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.