​Невгамовний Трамп наказав розслідувати зв'язки провідних демократів із росією та путіним

Президент США Дональд Трамп у п'ятницю опублікував у Twitter фотографії різних років, на яких провідні законодавці від Демократичної партії перебувають у компанії російських високопосадовців. Трамп супроводив кожне повідомлення закликом розпочати розслідування з приводу фігурантів фото, повідомляє «Голос Америки».


«Давайте негайно розпочнемо розслідування з приводу сенатора-демократа Чака Шумера (один із лідерів демократів та провідний критик Трампа - прим. ГА) та його зв'язків із росією та путіним. Який же він лицемір!», - твітує президент.

На фото, поширеному Дональдом Трампом, усміхнений Шумер стоїть поруч із володимиром путіним. Шумер одразу відповів президенту, заявивши, що фото було зроблено у 2003-му році публічно.

Президент США після взявся і за лідерку демократичної меншості у Палаті представників Ненсі Пелосі.

«Я також вимагаю розпочати друге, після Шумера, розслідування щодо Пелосі та її зв'язків із росією, як і того факту, що вона про них збрехала», - заявив президент, додавши до твіта статтю видання Politico, яка вказує на те, що Пелосі сказала неправду, коли раніше заявила, що ніколи не зустрічалась із послом росії у США Кисляком.

Твіти президента з'явились на фоні нової хвилі уваги до характеру зв'язків (у ході виборів) між представниками табору Трампа та урядом росії. Днями стало відомо, що чинний міністр юстиції США Джефф Сешнс спілкувався з послом росії у США Кисляком під час виборів, хоча не повідомляв про це публічно. Сешнс відомий своєю критичною позицією з приводу дій росії в Україні. З Кисляком зустрічались і інші члени команди Трампа.

Раніше посаду радника президента з питань національної безпеки залишив генерал Майкл Флінн після того, як ЗМІ повідомили, спираючись на інформацію, передану ним спецсужбами США, про те, що Флінн у день накладення Бараком Обамою санкцій на росії за втручання у вибори у США, спілкувався з послом росії Кисляком з приводу санкцій.

Тема відносин Трампа та москви не сходить зі шпальт провідних американських ЗМІ.

Сам Трамп заявляє, що ЗМІ поширюють брехливі новини, прагнучи дискредитувати його перемогу на виборах. В одному із нещодавніх твітів президент США відніс низку американських ЗМІ, включно із «Нью-Йорк Таймс», «Сі-Ен-Ен» та ін. до «ворогів американського народу».

Опитування громадської думки вказують, що значна частина громадян США вважають ЗМІ упередженими щодо Трампа. При цьому довіряють їм майже порівну.

У США вишукування зв'язків політиків та посадовців із росією та їх заперечення призводить до несподіваних результатів. У четвер сенаторка-демократ, член комітету Сенату з питань збройних сил Клер Кескілл опинилась в центрі скандалу, коли у Twitter зробила неправдиву заяву про те, що за 10 років перебування на посаді жодного разу не зустрічалась із послом росії у США Кисляком і не спілкувалась із ними по телефону (саме розмова із ним коштувала посади Фліну і тепер стала причиною критики міністра юстиції США Сешнса - прим. ГА).

За лічені хвилини користувачі Twitter навели докази, з її власного Twitter, її зустрічей та розмов із послом росії та звинуватили її у брехні.

У відповідь сенаторка почала пояснювати, що зустрічі і розмови таки мали місце, але були офіційними і т.п. Прикметно, що видання The Washington Post, яке грає провідну роль у викритті контактів команди Трампа з росією, назвало неправдиву по формі та суті заяву сенаторки помилкою. Чимало глядачів назвали таке висвітлення неправдивою заяви законодавця підозріло дружнім.

У Конгресі ведеться розслідування характеру втручання росії у вибори у США. Як відомо, американські спецслужби офіційно оприлюднили висновки, що росія втручалась у вибори та робила це, прагнучи сприяти перемозі Трампа.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.