​У Меркель і Трампа Україна і росія стоять на порядку денному

Президент Дональд Трамп планує розпитати в німецького канцлера Анґели Меркель про її досвід ведення справ з російським керівником володимиром путіним і почути її ідеї щодо найкращого шляху досягнення миру на сході України, повідомляє «Голос Америки».


У вівторок канцлер Німеччини Анґела Меркель відвідає Білий дім. Високопоставлений представник адміністрації заявив, що президент Трамп буде дуже зацікавлений пізнати досвід Меркель перед тим, які він матиме зустріч з кремлівським лідером.

Критики по обох боках Атлантики висловлюють стурбованість з приводу того, що вони вважають наївністю Трампа, якщо йдеться про Путіна, зокрема щодо спроби кремля вплинути на результати президентських виборів у США у 2016 році.

Чотири офіційні особи, які розмовляли з репортерами перед запланованою на 14 березня зустріччю з Меркель, дали зрозуміти, що президент хоче залишити позаду розголошені відмінності в поглядах з німецьким лідером і створити сильні спільні позиції в таких питаннях, як торгівля, кремлівське кібер-втручання у виборчий процес і агресія росії проти України.

Під час передвиборчої кампанії Трамп звинуватив Меркель в «руйнуванні» Німеччини політикою дозволу на прибуття до країни великої кількості біженців.

У ході візиту до Трампа Меркель будуть супроводжувати керівники двох найбільших німецький компаній – Siemens і BMW, чим канцлер дала зрозуміти, які питання є для неї пріоритетними.

За словами Шабо, Меркель збирається нагадати, що «німецькі компанії є великими інвесторами в США, які забезпечують понад 600 тисяч робочих місць в американсько-німецьких компаніях. Таким чином, вона дає зрозуміти, що в разі защемлення інтересів (Німеччини), США втратить робочі місця».

Канцлер відома тим, що вона мала тісні відносини з колишніми президентами Джорджем Бушем-молодшим та Бараком Обамою і піддала критиці накладену Трампом заборону на в’їзд іммігрантів до США, кажучи, що «немає виправдання для того, щоб з узагальненим підозрінням ставитись до людей певного походження і поглядів».

Виконавчий директор Трансатлантичної академії і співробітник німецького Фонду Маршалла у Сполучених Штатах Стівен Шабо заявив, що Меркель прибуває на зустріч у Білому домі занепокоєна тим, що Трамп «може стати надто поступливим перед росією і підірвати режим санкцій, які накладено разом у відповідь на агресію проти України».

Тим не менш, за словами Шабо, якщо Трамп хоче краще розуміти путіна, то ліпшого джерела інформації, ніж Меркель, йому не знайти: «Вона, дійсно, краще, ніж будь-хто, знає путіна».

В інтерв’ю «Голосу Америки» Шабо сказав, що найгіршим для солідарності Заходу було б, якби важливий гравець, Сполучені Штати, пом’якшили санкції без досягнення поступу в Україні».

Незважаючи на всі проблеми, в Білому домі вже дали зрозуміти, що в адміністрації вважають приїзд Меркель значущою подією.

Фото VOA



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.