​Військові навчання росії в Арктиці привернули увагу США

25 квітня росія провела військові навчання своєї нової мото-стрілкової 80-ої арктичної бригади в Мурманську. Полковник Ілля Павловський, командувач 80-ої бригади прокоментував для Associated Press:


«Метою створення бригади було захищати інтереси та безпеку російської держави в Арктиці. За останні два з половиною роки було проведено чотири таких навчання».

Західна преса розцінила створення такої бригади, а також активізацію будівництва військових баз у регіоні, зокрема на архіпелагу Земля Франца-Йосифа, як заявку кремля на домінування в Арктиці, повідомляють NBC та BBС.

Хоча США також мають військову присутність в Арктиці, активізація дій росії не залишилась без уваги в Вашингтоні. У березні американські морські піхотинці проводили навчання спільно з британцями в Операції Вікінг, тільки в декільках сотень кілометрів від кордону з росією. Коментуючи активізацію росії в Арктиці, голова Пентагону США Джим Маттіс сказав: «Сполучені Штати мають забезпечити, щоб росія не розширювала свої зусилля з домінування в регіоні» - повідомляють ЗМІ.

Колишній спеціальний представник Державного департаменту США з питань Арктики Роберт Папп в інтерв’ю FoxNews закликав більше уваги приділяти питанню Арктики:

«Ми думаємо про багато речей, але не зосереджуємо уваги на Арктиці». «росія, з іншого боку, дуже залучена. Це частина її культури. Вони розуміють, наскільки багатими є поклади нафти та газу вздовж цього узбережжя і хочуть використати задля власного процвітання», - заявив Папп.

На дипломатичному рівні питання співпраці в Арктиці буде обговорюватись під час засідання Арктичної ради 10-11 травня на Алясці, США, де також буде присутній міністр закордонних справ росії. Очікується підписання декларації про міжнародну співпрацю арктичних країн з метою наукового використання регіону, повідомляє «Голос Америки».

Фото VOA



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.