​Трамп та Обама висловили симпатії щодо виборів президента у Франції

Дональд Трамп та Барак Обама вирішили не приховувати свої погляди стосовно виборів у Франції, що знову засвідчило, як по різному вони дивляться на світ. Обидва: чинний та попередній президент наголосили, якими важливими вони вважають французькі вибори, результат яких визначиться у неділю 7 травня, повідомляє «Голос Америки».


Трамп раніше схвалив головні гасла Марін Ле Пен про закриття кордонів та обмеження імміграції. Ле Пен також скептично налаштована щодо ЄС, НАТО і готова до ближчих взаємин з президентом росії.

Обама відверто висловився на підтримку Емманюеля Макрона, який палко підтримує Євросоюз, міжнародну торгівлю та наголошує на відмінності його принципів від позиції путіна.

Лідер змагання за президентське крісло - Макрон подякував Обамі за висловлену підтримку і поширив відео-звернення колишнього президента через Твіттер:

У відео-записі Обама сказав, що вважав за потрібне висловитися, «з огляду на те, якими важливими є ці вибори» у Франції.

Схвалюючи позицію Макрона, колишній американський президент сказав, що кандидат «пропонує бачення важливої ролі, яку Франція відіграє у Європі та у світі».

Раніше новий американський президент Дональд Трамп фактично похвалив суперника Макрона - Марін Ле Пен, але він прямо не висловлював їй підтримку.

«Вона найпотужніша щодо кордонів і міцна стосовно того, що відбувається у Франції», - сказав Трамп в інтерв’ю новинній агенції Associated Press.

«Той, хто жорсткіший щодо радикального ісламістського тероризму і хто жорсткіший у питанні кордонів, досягне успіху у цих виборах», - підкреслив він.

У день убивства службовця поліції у Парижі підозрюваним ісламістом 21 квітня президент Трамп написав у Твіттері про «черговий терористичний напад» і додав, що «французький народ більше цього не терпітиме. (Це) матиме великий вплив на президентські вибори».

Попри відверту заяву щодо виборів у Франції, Барак Обама, відтоді як склав повноваження президента США, не виявляє активності в американській політиці.

Чинний і колишній президенти США з дружинами. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.