​У Мінюсті США попереджали про зв’язки Флінна з росією. 8 травня про це свідчитимуть у Сенаті

Колишня в.о. міністра юстиції США Саллі Єйтс свідчитиме в понеділок в юридичному підкомітеті Сенату, що вона попереджала Білий дім про зв’язки на той час радника з національної безпеки Майкла Флінна з росією задовго до його звільнення з посади, повідомляє «Голос Америки» з посилання на CNN.


Майкла Флінна було звільнено з посади через майже три тижні після заяви Єйтс, коли стало відомо, що Флінн надав віце-президенту США недостовірну інформацію про свої переговори з послом росії в США Сергієм Кісляком. Неправдиві коментарі Флінна, зауважила Єйтс, роблять його уразливим для шантажу з боку росії, - повідомляє CNN.

Свідченням пані Єйтс передував тиждень слухань в Конгресі з питання втручання росії у вибори США 2016 року, проведених на запит колишнього голови комітету з розвідки Палати представників конгресмена-республіканця Девіна Нуньєса. Той факт, що попередні слухання посунули у часі свідчення Єйтс, викликав обурення демократів, які звинуватили Нуньєса в намаганнях захистити Білий дім від інформації, яка могла б зашкодити адміністрації. Свідчення директора ФБР під час відкритої частини слухань 3 травня наголосили на розходженнях позицій ФБР та Білого дому.

«Успішними» назвав новий голова комітету Палати представників з розвідки республіканець Майк Конавей закриту частину слухань за участю директора ФБР Джеймса Комі та голови Агентства з національної безпеки адмірала Майка Роджерса. Конгресмен-демократ Адам Шифф сказав, що свідки надали «деяку додаткову корисну інформацію» і комітет добре співпрацював, повідомляє Reuters. Це – важливий сигнал про єдність після того, як були відмічені розходження в позиції двох партій щодо розслідування.

Саллі Єйтс. Фото AFP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.