​Європейці впевнені, що США захистять їх від росії - опитування Pew Research

Ставлення до НАТО в Північній Америці та країнах Європи за останній рік покращилось, незважаючи на передвиборчі заяви президента Трампа, що НАТО є «застарілою» організацією, свідчать результати опитування, проведеного американським дослідницьким центром Pew (Pew Research Center). Після вступу на посаду президента, Трамп змінив своє ставлення до НАТО. Не дивлячись на таку мінливість, більшість європейців переконані, що Вашингтон відданий принципу взаємозахисту, пише «Голос Америки».


У відповідь на запитання, чи застосують США військову силу, щоб захистити країну-члена НАТО в разі нападу росії, більшість в кожній країні, де проводилось опитування, відповіли: «Так, застосують».

Водночас, результати опитування показали різне ставлення країн до того, чи мусить НАТО захищати країну-союзника НАТО в разі, якщо на неї нападе росія. Найменше підтримує надання військової допомоги Німеччина - 40%, причому, на заході Німеччини на території колишньої ФРН 43% вважають, що Берлін має допомогти союзнику НАТО, а на східних територіях – лише 29%.

«Тільки 40% німців кажуть, що Німеччина має надати військову підтримку і захистити союзника НАТО в разі нападу росії», - твітує Pew.

Найбільше підтримують надання військової допомоги союзнику НАТО в разі нападу росії - Нідерланди (72%), Польща (62%), США (62%) та Канада (58%).

У середньому 44% населення опитуваних країн вважають росію найбільшою загрозою своїй країні, включаючи 62% в Польщі, 47% в США та Іспанії, 45% у Франції, 44% в Нідерландах та 43% британців, повідомляє Pew.

Фото NATO



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.