​У Білому домі по своєму розтлумачили слова Меркель про самостійну Європу

Речник Білого дому Шон Спайсер заявив у вівторок, що слова канцлера Німеччини Меркель - про те, що Європа більше не може покладатись на інших і має сама битись за власне майбутнє - свідчать не про зневіру Європи у президентові США, а навпаки - про його вплив, повідомляє «Голос Америки».


«Ми, європейці, маємо справді взяти нашу долю до власних рук. Звісно ж, нам потрібні дружні відносини із США та Великою Британією та іншими сусідами, включно з росією. Ми маємо битись за наше майбутнє самі», - заявила Меркель у неділю у Мюнхені.

Ці слова послідували за зустріччю Великої Сімки та самітом НАТО, участь у яких президента США Дональда Трампа стала об'єктом уваги численних ЗМІ, які здебільшого негативно висвітлювали заяви Трампа (він закликав країни-члени НАТО активніше інвестувати в оборону, наголосив на важливості боротьби з тероризмом та назвав росію загрозою - прим. ГА) та окремі моменти його публічної поведінки. Американські ЗМІ, які критично налаштовані щодо Трампа, назвали закордонне турне Трампа провалом і свідченням його м'якості щодо росії та ін.

На цьому фоні тлумачення слів Меркель від Шона Спайсера представило альтернативне тлумачення ситуації.

«Це чудово. Саме до цього і закликав президент. Він закликав до того, щоб члени НАТО збільшили видатки на оборону. Генсек НАТО також заявив, що заклики президента підштовхують Альянс у правильному напрямку», - заявив Спайсер.

Він також заперечив повідомлення ЗМІ про те, що відносини між Меркель та Трампом є напруженими.

Справді, у ході виборчої кампанії Трамп наполягав на тому, що він прагне бути президентом Америки, а не цілого світу; закликав Європу брати більшу відповідальність за безпеку континенту; Трамп також (повторюючи позицію Обами) привертав увагу до того, що країни-члени НАТО мають збільшити свої видатки на оборону.

У вівторок речник Білого дому Шон Спайсер наголосив, що усвідомлення Меркель того, що Європа має сама захищати себе, а не покладатись на США, є позитивом.

«Це добре для них, добре для НАТО і добре для Америки», - заявив Спайсер.

З часу обрання Дональд Трамп знаходиться під прицілом критики низки впливових ЗМІ та колишніх чиновників адміністрації Обами, які наголошують на тому, що його обрання стало можливим у результаті буцімто сприяння з боку росії. Сам Трамп неодноразово називав подібні закиди «полюванням на відьом». Він також назвав низку ЗМІ «ворогами американського народу».

Попри усі закиди щодо «змови» оточення Трампа із кремлем, його критики оминають увагою той факт, що політика нової адміністрації Трампа щодо росії є жорсткою. На це звертав увагу консервативний американський оглядач Джемі Кірчик.

«Не можна закривати очей на те, що всього за три місяці президентства Трамп зумів завдати ракетного удару по сирійському режиму, який є клієнтом путіна, погодив вступ Чорногорії до НАТО та відмовив виводити Exxon-Mobil з-під дії накладених на росію санкцій, а представник Пентагону відкрито заявив про те, що москва озброює Талібан в Афганістані», - написав Кірчик на сторінках видання The American Interest.

«Лише роздмухуючи тему про те, що Трамп є буцімто маріонеткою москви, колишні чиновники Обами можуть врятувати себе від критики за нинішній стан світу», - пише Кірчик.

Шон Спайсер. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.