​США: росія посилює гуманітарну кризу на Донбасі

«Сполучені Штати із сумом відзначають, що припинення вогню, яке почалось у День захисту дітей 1 червня, не протрималось навіть одного дня. Спостережна місія ОБСЄ повідомила про 162 вибухи і порушення режиму припинення вогню ввечері 1 червня і зранку 2 червня. Цивільні продовжують страждати навіть через три роки після того, як росія розпочала цей конфлікт», - йдеться в заяві тимчасово повіреної у справах США при ОБСЄ Кейт Бернс, повідомляє «Голос Америки».


«Артилерійські напади на об’єкти критичної інфраструктури, які провадять керовані росією сепаратисти, означають, що цивільні особи продовжують знаходитись у центрі гуманітарної катастрофи. 3 червня спостережна місія поінформувала, що артилерійським вогнем знову було обірване водопостачання Авдіївки. 4 червня команди ремонтників не були допущені на місце керованими росією сепаратистами, які відмовились гарантувати безпеку працівників. Таким чином, цивільні залишились без проточної води і в Авдіївці погіршуються санітарні умови», - стверджується в заяві.

«Немов їм недостатньо вбивати та калічити в пошматованій війною Східній Україні, російські зловживання набувають форми політично-вмотивованих переслідувань, навіть проти бібліотекарів», - йдеться в заяві Кейт Бернс.

Як відомо, нещодавно росія засудила Наталію Шаріну на чотири роки умовно за сфабрикованими звинуваченнями. Кейт Бернс назвала «кафкіанським» звинувачення в «підриві російської територіальної цілісності», висунуті росією проти українського журналіста Миколи Семени за те, що він документував незаконну анексію Криму росією. Заява закликає звільнити пана Семену та всіх інших українців, які утримуються росією з політичних міркувань.

Фото ЕРА



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.