​Трамп готовий свідчити під присягою з приводу спілкування з колишнім директором ФБР Комі

Президент Трамп заявив у п’ятницю, що він на «100 відсотків» готовий дати свідчення під присягою щодо його спілкування з Джеймсом Комі (колишнім директором ФБР, якого він звільнив минулого місяця – прим. ГА) для того, щоб оскаржити претензії Комі, повідомляє «Голос Америки» з посиланням на видання The Hill.


«Сто відсотків», – відповів Трамп, коли його запитали, чи він дасть свідчення під присягою Роберту Мюллеру, спеціальному прокурору, що проводить розслідування втручання росії у президентські вибори минулого року. «Я був би радий сказати йому те саме, що я сказав вам», – сказав президент у ході прес-конференції в Трояндовому саду Білого дому, пише видання.

У своїх перших коментарях з моменту драматичних свідчень Комі перед сенатським комітетом із розвідки у четвер, Трамп звинуватив звільненого главу ФБР у неправдивих свідченнях з приводу їхніх приватних розмов. Трамп сказав, що заяви Комі підтвердили його давні твердження, що він не діяв у змові з росією, щоб схилити вибори на свою користь, і що він не втручався в федеральне розслідування, інформує The Hill.

«Вчорашні свідчення не показали ні змови, ні перешкоджань, – зазначив президент. – Але ми були дуже, дуже щасливі і, якщо чесно, Джеймс Комі підтвердив багато з того, що я говорив. А деякі з речей, які він сказав, просто не були правдивими».

Tрамп знову відмовився говорити про те, чи є секретні записи його розмов з Комі, про що він заявив у Twitter через три дні після того, як вирішив його звільнити. Але він зазначив, що плівки могли і не існувати, заявивши журналістам: «Ви будете дуже розчаровані, коли почуєте відповідь», пише видання.

Трамп наголосив, що він не тиснув на керівника ФБР припинити розслідування щодо його колишнього радника з національної безпеки Майкла Флінна, підтвердивши заперечення, зроблене його особистим адвокатом Марком Касовіцом. Американський президент також категорично заперечував, що він зажадав особистої вірності з боку колишнього директора ФБР. «Ні – зазначив Трамп. – Я майже не знаю цієї людини…», - повідомляє The Hill.

Трамп і Комі. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.