​Посол США в ООН Ніккі Гейлі просуває справу України в Раді Безпеки

28 червня в Комітеті Палати представників із закордонних справ проходили слухання, присвячені просуванню інтересів США в ООН. У ході слухань виступала голова Постійного представництва США при ООН Ніккі Гейлі.


«Якщо мені дано привілей бути послом Сполучених Штатів (в ООН), то я ніколи не буду сидіти осторонь, якщо інтересами Америки - чи друзями Америки - нехтують в ООН», - ці слова Гейлі, висловлені п'ять місяців тому при затвердженні її кандидатури, цитуються в її письмовій заяві, поширеній напередодні слухань, повідомляє «Голос Америки».

«П'ять місяців потому я можу сказати, що не зберігала мовчання в питаннях, які є важливими для Сполучених Штатів. І я можу сказати: я виконала обіцянку», - підкреслює посол США в ООН.

«Наші друзі і суперники знають, що у Америки знову є голос в ООН. Міжнародне співтовариство ясно усвідомлює сьогодні, за що і проти чого виступають США», - зазначила Гейлі.

Серед досягнень посол США в ООН вказала на скликання екстреного засідання Ради Безпеки у зв'язку із застосуванням хімічної зброї в Сирії, дії з північнокорейської проблеми і на позицію Вашингтона в питанні ставлення ООН до Ізраїлю.

Щодо України, Ніккі Гейлі заявила, що США наполягають на виконанні Мінських угод.

«Ми продовжуємо просувати Мінські угоди. Лише минулого тижня ми відновили санкції за роль росії у Криму. Ми їх не скасовуємо, ми і надалі зберігатимемо сильну позицію щодо цього. І це та позиція, яку я просуваю у Раді Безпеки ООН».

А коли конгресмен-демократ Брендан Бойл запитався в постійного представника, чи вона погоджується, що США не мають жодним чином послаблювати санкції, допоки росія не буде виконувати свої зобов’язання за Мінськом, відповідь Ніккі Гейлі була недвозначною - «абсолютно!»

Ніккі Гейлі. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.