​Комітет Маккейна в Сенаті США одноголосно підтримав заходи стримування росії

Комітет Сенату з питань збройних сил, який очолює республіканець від штату Аризона Джон Маккейн, закликав до прийняття нових заходів з протидії ворожим діям росії за кордоном. Про це повідомляє видання The Washington Post, з посиланням на підсумковий документ, оприлюднений Сенатським комітетом, передає «Голос Америки».


Серед цих заходів, ухвалених 27 сенаторами, - розробка нової програми створення наступальної ракетної зброї наземного базування, заборона на використання Пентагоном програмного забезпечення російської компанії і вимога про те, щоб Пентагон звітував перед законодавцями про російську гібридну війну.

Підготовлений комітетом варіант законопроекту про асигнування на національну оборону на 2018 рік, схвалений в середу ввечері, також передбачає виділення Україні допомоги в сфері безпеки в розмірі 500 мільйонів доларів для боротьби з проросійськими сепаратистами, включаючи поставки летальної зброї.

Він також продовжує діючу заборону на пряму співпрацю Пентагону з російськими військовими, введену після анексії українського Криму в 2014 році.

Крім того, Комітет схвалив виділення 4,6 мільярда доларів на Європейську ініціативу стримування - проект Пентагону, націлений на зміцнення безпеки на східному фланзі Європи.

Близько 100 мільйонів доларів з цієї суми підуть на підтримку спільної програми, в рамках якої Пентагон допомагає країнам Балтії «зміцнити свою опірність і наростити потенціал для стримування російської агресії», - йдеться в короткому описі законопроекту, опублікованому комітетом.

Цій ініціативі передували висновки високопоставлених представників американської розвідки про те, що російська влада намагалася вплинути на президентські вибори в США на користь президента Дональда Трампа.

Комітет вказав на ці зусилля, як на одну з причин своєї жорсткої позиції щодо москви.

«Комітет вважає, що Сполучені Штати повинні вжити додаткових заходів для стримування російської агресії, будь то за її межами або в кіберпросторі, - йдеться в описі законопроекту. - росія продовжує окуповувати Крим, дестабілізувати ситуацію в Україні, загрожує нашим союзникам [по НАТО], порушує Договір про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (РСМД) і підтримує режим Асада в Сирії».

«В рамках безпрецедентної атаки на наші основні інтереси і цінності, росія проводила активну цілеспрямовану кампанію з підриву репутації американської демократії з метою вплинути на результати президентських виборів 2016 року», - зазначили члени комітету.

Законопроект санкціонує виділення 65 мільйонів доларів на програму досліджень і розробки ракети середньої дальності наземного базування, щоб почати скорочувати розрив, що виник в результаті порушення росією договору про РСМД, але так, щоб це не було порушенням договору з боку США.

За повідомленням, аналогічний Комітет Палати представників Конгресу США ухвалив свій варіант законопроекту про асигнування на національну оборону на 2018 рік.

Джон Маккейн. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.