​Адміністрація Трампа підтримує нові санкції проти росії, але не згодна з обмеженнями повноважень президента

Новий пакет економічних санкцій проти росії та Ірану вводить неприйнятні обмеження щодо повноважень президента, - вважає Білий дім. Йдеться про законопроект, схвалений Сенатом приблизно місяць тому у відповідь на російське втручання в президентські вибори в США і агресію москви щодо України. Однак ініціатива застрягла в Палаті представників, причому демократи і республіканці звинувачують у затримках один одного, повідомляє «Голос Америки».


Директор Білого дому із законодавчих питань Марк Шорт заявив журналістам, що адміністрація підтримує нові санкції проти росії і Ірану. Однак, за йоло словами, адміністрація заперечує тільки проти ключового положення законопроекту, згідно з яким Конгрес значно посилює свої повноваження у визначенні політики санкцій щодо росії.

Згідно із законопроектом, президент Дональд Трамп повинен заручитися схваленням Конгресу при прийнятті рішень про пом'якшення або скасування санкцій проти москви.

«Ми стурбовані тим, що цей законопроект, на нашу думку, встановлює незвичайний прецедент делегування повноважень в прийнятті зовнішньополітичних рішень 535 членам Конгресу і не передбачає винятків, що стосуються питань національної безпеки, які завжди були частиною законопроектів про санкції в минулому», - заявив Шорт.

Представники Міністерства фінансів і Державного департаменту минулого тижня зустрічалися з співробітниками Конгресу, щоб висловити свої занепокоєння з приводу положення законопроекту про схвалення Конгресу. Чиновники заявили, що це положення обмежує повноваження президента, повідомило джерело, знайоме зі змістом дискусій.

Марк Шорт. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.