​Журналісти The Daily Beast підозрюють конгресмена США у зв’язках з кремлем

Конгресмен-республіканець від штату Каліфорнія Дейна Рорабакер отримував вказівки з москви, - дійшов такого висновку журналіст видання The Daily Beast Nico Hines, провівши масштабне розслідування, повідомляє «Голос Америки».


Після того, як посадовці з москви надали секретний документ конгресмену Рорабакеру, той намагався змінити законодавство з санкцій, введених США у зв’язку із справою Магнітського, і організувати слухання в Конгресі, які б негативно висвітлили персону відомого критика путіна - Білла Броудера, зазначає видання.

Броудер раніше був одним з найбільших іноземних інвесторів росії, а його податковим юристом був Сергій Магнітський. Після того, як Магнітський повідомив державі про ухиляння від оподаткування на 230 мільйонів доларів в 2008 році, його незаконно затримали, фізично над ним знущалися і залишили помирати в слідчому ізоляторі росії в 2009 році.

У документі, переданому Рорабакеру в квітні 2016 року в москві, викладалась альтернативна реальність, де США і решту світу було обдурено скандалом на $230 мільйонів, що призвело до санкцій проти 44 росіян, повідомляє The Daily Beast. У документі вказувалось, що зараз є ідеальний час для зміни ставлення Заходу до клептократії путіна. «Зміна ставлення до історії Магнітського в Конгресі ... мала б сприятливий відгук від російської сторони», - вказувалось в документі. Хоча там не зазначалось, що саме зробила б москва, але була обіцянка «залагодити основні суперечливі питання та неузгодженості в середині Сполучених Штатів».

Рорабакер визнав, що прийняв документ, але зазначив, що його зустріч з посадовцями Генеральної прокуратури росії під час його візиту до москви в квітні 2016 року була «короткою та формальною».

Після повернення з москви Рорабакер затримав в Комітеті розгляд законопроекту Магнітського і запропонував усунути ім’я Магнітського з його назви. «Конгресмен побачив інформацію, яка піддає сумніву відому нам версію подій навколо Магнітського і він (конгресмен) хоче в цьому розібратись», - пояснила затримку прес-служба Рорабакера.

Пояснюючи свою позицію, Рорабакер використовував аргументи, наведені в московському документі, зокрема, що Магнітський був фінансовим радником, а не юристом, що Броудер, можливо, хотів уникнути оподаткування на мільйони доларів і відмовився від громадянства США, щоб не платити податки.

«Видається, я щойно прослухав презентацію RT (пропагандистського каналу росії)», - сказав конгресмен Джеррі Конноллі, коментуючи позицію Рорбакера. Конноллі також зазначив, що свідчення з російського джерела треба сприймати скептично, так як оперативники цієї країни є експертами з дезінформації і підробки свідчень.

The Daily Beast отримав копію електронного повідомлення, з якого видно, що юрист компанії Весельницької надавав конгресмену інформацію проти Броудера та Магнітського.

Рорабакер також організував показ російського пропагадистського фільму, наданого йому Генеральною прокуратурою росії, в Newseum в Вашингтоні. Фільм в негативному світлі зображував Магнітського.

Просування фільму на міжнародному рівні організовувала Наталія Весельницька - близький друг Генерального прокурора росії Чайки.

За чотири роки перед цими подіями, з Рорабакером, який є давнім прихильником росії та очолює підкомітет з питань Європи Комітету з закордонних справ Палати представників, окремо провели розмову агенти ФБР, які повідомили йому, що російські розвідники намагаються його завербувати, повідомляє The Daily Beast.

Навіть, якщо він серйозно поставився до попередження, це не зупинило його від того, щоб проводити час з російськими апаратниками під час візиту до москви навесні 2016 року, відзначає видання.

Коментуючи підозри у змові, конгресмен Конноллі зазначив: «Ми є конгресменами США. Наше завдання – захищати інтереси нашої країни та наших союзників. Не змовлятись, вибачати, відкидати, чи, ще гірше, співпрацювати з іноземними супротивниками та їх посіпаками».

Конгресмен Дейна Рорабакер. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.