​Лукашенко злякався, що після навчань «Захід-2017» путін залишить свої війська в Білорусі

Білорусь планує запросити 80 міжнародних спостерігачів на спільні російсько-білоруські військові навчання «Захід-2017», повідомляє новинне агентство BelTA з посиланням на заяву міністра оборони Білорусі Андрія Равкова, повідомляє «Голос Америки».


Присутність спостерігачів може зробити ситуацію навколо навчань більш прозорою. «В Мінську поширене занепокоєння, що коли російські військові прийдуть до Білорусі на військові ігри, відомі як «Запад», що російською означає захід, вони вже не підуть. Це занепокоєння посилюється через те, що росія орендувала 4 162 залізничні вагони для перевезення тільки 3 000 солдатів і не більш ніж 680 одиниць військової техніки до Білорусі», - пише видання The New York Times 13 серпня.

«Справжня різниця в тому, що Білорусь запросила 80 західних спостерігачів на «Запад-2017», - зауважив у Twitter eксперт з питань Східної та Центральної Європи в Carnegie Endowment for International Peace Балаш Ярабік, додавши, що відмінність в оцінках кількості учасників між офіційними цифрами та оцінками може полягати в різних підрахунках».

Все ж, білоруські, як і російські посадовці, стверджують, що кількість залучених до навчань військових не перевищує необхідну для залучення спостерігачів. «Не дивлячись на те, що заявлена на навчання «Запад-2017» кількість особового складу, кількість броньованих машин, артилерії, авіації не досягають порогових значень для повідомлення, ми запросимо наших партнерів, щоб вони на власні очі переконались, що навчання не спрямовані на ті завдання, про які вони говорили. Запрошення отримають не тільки військові аташе, акредитовані при Міністерстві оборони Білорусі, але і ряд міжнародних організацій, таких як ООН, ОБСЄ, НАТО, СНД, ОДКБ та комітет Червоного Хреста.

У липні генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ заявляв: «У нас є всі підстави вважати, що буде задіяно набагато більше військових, ніж офіційно подані цифри».

Фото Reures



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.