​На Конгрес в Литві не пустили російських суддів, які підтримали анексію Криму

На 4-й Конгрес Світової конференції конституційних суддів, який проходить в Литві, не пустили суддів з росії через визнання ними законності анексії Криму. Про це на своїй сторінці Фейсбук написала депутат Верховної Ради Ірина Фріз.


«У Литовській республіці відбулася дуже значна подія – 4-й Конгрес Світової конференції Конституційних Судів. Лейтмотив заходу: верховенство права та конституційне право в сучасному світі. Значна увага була приділена Україні та засудженню брутального порушення територіальної цілісності нашої держави з боку російських окупантів.

Вперше за історію Конгресу на нього не був допущений голова конституційного суду рф Зорькін та інші російські судді, які приймали рішення та визнали анексію Криму.

«Відкрито кажучи, у світі немає іншого прикладу, щоб судова влада була настільки дискредитована. Кожен професійний юрист знає, що анексія Криму – це агресія, і це є злочин. Немає такого прецеденту в жодній країні, де її суд був би використаний для виконання такого злочину», - заявив Голова Конституційного Суду Литви Дейнюс Жалімас.

У свою чергу Президент Литовської республіки Даля Грібаускайте, виступаючи на цьому заході, підкреслила: «Ми не можемо тиснути руки і ніколи не будемо запрошувати тих, хто наступає на верховенство права і рішення яких ламають долі тисяч людей. Ми маємо заступитися за тих людей, хто бореться за свободу, права людини і демократію», - написала Ірина Фріз.

Фото зі сторінки ФБ Ірини Фріз



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.