​Трамп виступив за цілісність Іспанії

США підтримують територіальну цілісність Іспанії. Президент Дональд Трамп заявив про це на спільній конференції з прем'єр-міністром Іспанії Маріано Рахоєм, який знаходиться у Вашингтоні з офіційним візитом.


Іспанський лідер назвав намічений на 1 жовтня референдум про незалежність Каталонії помилкою.

«Іспанія - велика країна і вона повинна залишатися єдиною. Ми маємо справу з великою державою і вона повинна залишатися неподільною. Я спостерігав за тим, що відбувається, але в цілому все це триває вже давно, століття, і я думаю, що ніхто не знає, чи відбудеться голосування. Прем'єр-міністр, напевно, скаже, що ніякого голосування не буде. Але в той же час, упевнений, це викличе серйозне невдоволення народу», - заявив Дональд Трамп.

«Рішення, прийняте в односторонньому порядку, від мене не залежить, як відомо. Це рішення, яке буде прийнято чи ні парламентом Каталонії. Чесно кажучи, це стане помилкою... Те, чого не відбудеться, - так це загальновизнаного і демократичного референдуму відповідно до закону», - сказав Маріано Рахой.

На переговорах обидва лідери також обговорювали ситуацію у Венесуелі. Рахой погодився з Трампом, що ЄС слід взяти приклад з США і ввести санкції проти цієї латиноамериканської країни. Іспанія бере на себе просування цієї ідеї всередині Євросоюзу, повідомляє Euronews.

Фото з відеоролика Euronews



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.