​Сутички під час референдуму в Каталонії: все, що наразі відомо

У Каталонії 1 жовтня проходить референдум про незалежність регіону від Іспанії. Іспанська влада оголосила референдум незаконним і перешкоджає його проведенню. Між поліцією та учасниками референдуму стаються сутички. «Голос Америки» повідомляє про все, що зараз відомо:


Кількість постраждалих

Понад 460 людей отримують медичну допомогу після травм, отриманих унаслідок сутичок з іспанською поліцією.

Сутички

У регіоні відбулися сутички між поліцією та протестуючими. Повідомляється, що поліція використовувала гумові кулі.

Поліція вилучила виборчі бюлетені принаймні на одній виборчій дільниці. Міністерство внутрішніх справ Іспанії заявило в Твіттері, що ще більше виборчих скриньок будуть вилучені, оскільки поліція продовжує операцію в Каталонії.

Заяви

Мер Барселони Ада Колау заявив у неділю: «Як мер Барселони, я вимагаю негайного припинення переслідування беззахисного населення з боку поліції».

Офіційний Мадрид заявив у неділю, що хоче припинити референдум про незалежність Каталонії, назвавши його «фарсом». Центральний уряд Іспанії вважає, що голосування є незаконним.

Представник Мадрида в Каталонії Енрік Мійо зазначив, що президент Каталонії Карлес Пучдемон та його команда «несуть повну відповідальність за все, що сталося сьогодні, і за все, що може статися, якщо вони не покінчать з цим фарсом».

Каталонський речник заявив, що 73 відсотки виборчих дільниць є відкритими, але їх комп'ютерна система зазнає постійних хакерських атак. Речник уряду Каталонії Горді Турулль закликав каталонців продовжувати виконувати своє право голосу «громадянським і мирним шляхом».

Каталонія становить п'яту частину економіки Іспанії і користується широким самоврядуванням. У регіоні є близько 5,5 мільйонів правомірних виборців.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.