​Штаб Гілларі Клінтон під час виборів оплачував збір компромату на Дональда Трампа

Адвокат, який представляв Гілларі Клінтон під час передвиборчої кампанії 2016 року і Національний комітет Демократичної партії (НКДП), допомагав фінансувати роботу зі складання спірного досьє про можливі зв'язки президента Дональда Трампа з росією. Про це повідомило видання The Washington Post, передає «Голос Америки».


Видання пише, що адвокат Марк Еліас, який представляв штаб Клінтон і НКДП, в квітні 2016 року запропонував фірмі Fusion GPS продовжити роботу зі збору інформації про Трампа.

Fusion GPS - приватна дослідницька компанія, створена в 2011 році колишнім журналістом видання The Wall Street Journal. У минулому компанія проводила збір інформації в політичних цілях про республіканців, включно з Міттом Ромні, коли він був кандидатом в президенти на виборах 2012 року.

Штаб Клінтон і НКДП фінансували роботу фірми до кінця жовтня 2016 року, коли до виборів залишалося всього кілька днів, пише WP.

Джерела видання повідомили, що Fusion GPS найняла колишнього співробітника британської розвідки зі зв'язками в ФБР Крістофера Стіла, після того як Еліас і його юридична фірма Perkins Coie найняли Fusion GPS для проведення розслідування щодо Трампа.

Національний комітет Демократичної партії ввечері у вівторок оприлюднив заяву, в якій дистанціював нинішнє керівництво партії від приватної дослідницької фірми.

«Том Перес і нове керівництво НКДП не брали участі в ухваленні рішень, що стосуються Fusion GPS, і не знали, що фірма Perkins Coie працювала з цією організацією», - заявила представник НКДП.

Зібране Fusion GPS досьє містило вульгарні, частково непідтверджені звинувачення, що стосуються Трампа. Повідомлялося, що 35-сторінковий документ циркулював по Вашингтону кілька місяців до часу, коли його було повністю опубліковано BuzzFeed у січні.

Надходили повідомлення, що спеціальний прокурор Роберт Мюллер влітку розмовляв зі Стілом з приводу досьє в рамках федерального розслідування контактів між соратниками у штабі Трампа і росією під час минулорічних виборів.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.