​Манафорту висунуті тяжкі звинувачення за 12 пунктами

У понеділок оприлюднено звинувачення Полу Манафорту та Ричарду Ґейтсу, яке у п'ятницю схвалило Велике Журі, повідомляє «Голос Америки».


Обвинувачення містить 12 пунктів і включає перешкоджання діяльності урядових установ США, відмивання грошей, несплату податків, шахрайські дії та роботу в якості лобіста іноземної установи без реєстрації, що є кримінальним злочином у США.

Серед іншого, обвинувачення вимагає конфіскації майна Манафорта та Ґейтса, включаючи чотири об’єкти нерухомості в Нью Йорку та Вірджинії.

З 2006 по 2015 роки Манафорт та Ґейтс виступали незареєстрованими агентами і провадили багатомільйонну лобістську кампанію в Сполучених Штатах на замовлення уряду України, партії регіонів, януковича та Опозиційного блоку, йдеться в обвинуваченні, розміщеному на сайті Міністерства юстиції США.

Манафорт вів розкішне життя в США, ухиляючись від сплати податку на дохід, йдеться в обвинуваченні. В результаті роботи по Україні, Манафорт та Ґейтс отримали десятки мільйонів доларів доходу. Ці гроші вони незаконно використовували для придбання предметів розкошів для себе та своєї сім’ї, нерухомості на мільйони доларів, товарів та послуг, та фінансування інших витрат.

Манафорт приховував джерело походження грошей від Міністерства фінансів США, Міністерства юстиції США та інших, а також надавав неправдиву інформацію банкам.

Для того, щоб заховати ці виплати від влади США, з 2006 по 2016 роки, Манафорт та Ґейтс відмивали кошти, використовуючи ряд американських та іноземних компаній, партнерств та приховані банківські рахунки, зокрема, на Кіпрі.

У той же час, вони неодноразово інформували своїх податкових бухгалтерів про відсутність у них закордонних рахунків, намагаючись приховати доходи від податкової служби США.

Через офшорні рахунки, що фігурують в обвинуваченні, загалом пройшло більше 75 мільйонів доларів. З них Манафорт відмив більше 18 мільйонів, а Ґейтс - 3 мільйони. Ґейтс допомагав Манафорту отримувати гроші з офшорних рахунків, твердить обвинувачення. Він також користувався цими рахунками для фінансування особистих витрат, включаючи іпотеку, оплату за навчання дітей, декорування своєї резиденції у Вірджинії.

Довгий перелік звинувачень включає, серед іншого, приховування інформації з іноземних фінансових рахунків від податкової служби в США, незаконне переведення грошей та проведення фінансових операцій, використовуючи гроші, що мають незаконне походження.

Роками проводячи діяльність в якості політичних консультантів та лобістів без реєстрації, обвинувачувані вчинили кримінальний злочин, порушивши вимоги Закону США про реєстрацію лобістів (FARA). Коли ж Міністерство юстиції США звернулось до обвинувачуваних з відповідним запитом, ті надали неправдиву та суперечливу інформацію, йдеться в заяві.

Манафорт використав всього 32 установи в своїх схемах, включаючи Європейський Центр за сучасну Україну, який було створено в 2012 році в Бельгії, щоб представляти партію регіонів та януковича.

У лютому 2012 року Манафорт та Ґейтс найняли дві компанії з Вашингтону, назви яких не розкриваються, для того, щоб лобіювати в США. Ці неназвані компанії надали детальну інформацію про лобістську діяльність Манафорта.

Серед іншого, ця діяльність включала лобізм в Конгресі стосовно санкцій США та виборів в Україні. В одному з епізодів йдеться про те, що Манафорт та Ґейтс таємно сплатили 4 мільйони доларів з офшорних рахунків за звіт про ув’язнення політичного суперника януковича – Юлії Тимошенко.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.