​Спеціалісти прокоментували статтю WSJ про готовність США відправити миротворців і зброю в Україну

США найближчими днями готові висунути пропозицію про розміщення 20-тисячного контингенту миротворців в Україні, - повідомляє WSJ, посилаючись на неназваних посадовців США та Заходу. Пропозицію буде висунуто в рамках ширшої стратегії США з повернення росії до виконання міжнародних угод, зокрема, в сфері обмеження ракет середньої дальності, зазначає видання. Видання також повідомляє про готовність США надіслати до України ПТРК «Джавелін», передає «Голос Америки».


Контингент у 20 тисяч може виявитись завеликим, вважає дослідник Carnegie Endowment Ендрю Вейсс. В своєму коментарі він порівнює цю кількість з контингентом Сил з виконання мирної угоди під керівництвом НАТО, розміщених в Сербії в 90-х.

«Спецпредставник Волкер намагається переконати Кремль в необхідності 20-тисячної миротворчої місії для Донбасу. Дуже важке завдання – SFOR в Боснії мало 32 тисячі протягом 1996-1997», пише Вейсс у Twitter.

«Навіть в Іраку та в Афганістані, чисельність міжнародного контингенту є меншою», - зазначає видання DefenseOne.

«Це – пастка. Нам потрібно цього уникати. Ми не хочемо легітимізувати ситуацію, яка дозволить російським військовим законно заходити до України за будь-яких домовленостей», - повідомив неназваний представник збройних сил США американському військовому виданню Defense One.

Стаття WSJ також твердить, що в Білий дім «принципово схвалив надання зброї Україні, включаючи протитанкові ракети Javelin».

«Формулювання «принципово схвалив», як на мене, звучить дивно, - зазначив Ендрю Вейс у Twitter. «Важко уявити, щоб Трамп пристав на пропозицію надіслати зброю до України».

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.