​На порядку денному саміту ЄС війни в Україні немає

Агресія росії та війна в Україні не увійшла до офіційного порядку денного саміту Східного партнерства, що відбудеться в п’ятницю в Брюсселі, повідомляє «Голос Америки» з посиланням на AFP.


Засідання за участі України, Грузії, Молдови, Вірменії, Азербайджану та Білорусі, що відбудеться в рамках саміту, обговорюватиме 20 питань, серед яких плани з подолання корупції, посилення верховенства права та модернізації економіки.

Війна на сході України не згадується і в спільній декларації, яку планується затвердити за результатами саміту, зазначає AFP, посилаючись на копію декларації, яка є в розпорядженні редакції.

Проект декларації обмежується закликом «поновити зусилля з просування мирного врегулювання конфліктів в регіоні». Така заява контрастує з формулюваннями, затвердженими минулого саміту 2015 року, в яких висловлювалась безпосередня критика дій росії, зокрема, незаконної анексії Криму.

Посадовці ЄС наполягають, що блок є «глибоко долученим» до зусиль з врегулювання конфліктів між державами колишнього Радянського союзу, але саміт – не те місце, де це варто розглядати.

«Саміт Східного партнерства не є інструментом вирішення конфліктів, це – інструмент для обговорення того, як поглибити наше партнерство», - зазначив посадовець.

Україна намагається отримати чіткий сигнал від ЄС стосовно перспективи з часом приєднатись до блоку, який наразі складається з 28 держав. «Зрештою, чого хоче Україна, це отримати просте послання: «Як будете готові – приєднаєтесь», - написав Костянтин Єлісєєв, заступник Глави адміністрації Президента України в статті для EU Observer минулого тижня, повідомляє AFP.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.