​Західна преса пише про корупцію в Укроборонпромі, яку виявило НАБУ

Україна готується отримати Західне військове устаткування, однак, власна оборонна промисловість України залишається корумпованою, пише журналіст Аскольд Крушельницький у статті для Foreign Policy, повідомляє «Голос Америки».


Звіт антикорупційного бюро України, складений в 2017 році, вказує, що в Укроборонпромі здійснювались маніпуляції з контрактом на 39 мільйонів доларів на постачання запчастин для Антонова AN-32 міністерству оборони Іраку.

У документі йдеться про розслідування НАБУ діяльності двох високопосадовців Укрспецекспорту, підрозділу концерну, що займається експортом зброї, а також громадянина Індії, який проживає в Києві і, за повідомленнями, переказав близько 6 мільйонів доларів на банківський рахунок компанії, що називається Paramount General Trading з ОАЕ, йдеться в статті.

Компанія в ОАЕ мала надати запчастини, однак, за даними слідства компанія нічого не постачала і запчастини були надані з існуючих запасів Укроборонпрому.

НАБУ стверджує, що «банківські рахунки було використано посадовцями Укрспецексопрту для проведення корупційних дій, пов’язаних з коштами кримінального походження», повідомляє видання.

Звіт антикорупційного бюро також свідчить, що певні гроші з рахунку Paramount General Trading переводились до інших компаній та на ряд банківських рахунків. Наприклад, 140 000 доларів виплати було переведено на рахунок у Wells Fargo банк, який належав компанії Aragon International Petroleum, кінцевим власником якого виступила донька одного з керівників Укрспецекспорту, йдеться в документах, на які посилається журналіст.

В звіті також вказується, що ця донька мала інший рахунок в банку ABN AMRO в Нідерландах, на який було переведено 140,000 доларів. Антикорупційне бюро підозрює, що гроші переводились і на рахунки іншої дочки керівника, яка є громадянкою США.

Речниця Укроборонпрому зазначила, що багато зі звинувачень в корупції є частиною пропаганди в рамках гібридної війни росії проти України. Вона визнала, що поліція та прокуратура розслідувала контракт на постачання запчастин до Іраку, але сказала, що «компанії та посадовці не виявили порушень».

«Більшість з цих звинувачень – не правдиві», - зазначила адміністрація президента України в коментарі виданню.

В інтерв’ю FP в Вашингтоні заступник Генерального прокурора України Євген Єнін визнав, що боротьба з корупцією в Україні просувається повільно, зазначивши, що реформи потребують часу.

«Очікування від нових антикорупційних інституцій дуже перебільшені, - зазначив він, - масштаби корупції настільки великі, що не можливо подолати це питання за один день, чи рік». Єнін наголосив, що необхідно замінити тисячі людей в корумпованій системі судочинства, включаючи суддів, однак не варто звільняти 10 000 людей просто заради шоу і намагатись швидко замінити їх кваліфікованими співробітниками.

На важливості боротьби з корупцією в Україні наголошував і Держсекретар США Рекс Тіллерсон, який заявляв: «Для України немає сенсу боротися за своє тіло на Донбасі, якщо вона втрачає свою душу через корупцію. Антикорупційні інститути повинні підтримуватися, фінансуватися і захищатися».

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.