​путін випустить облігації, які дозволять російським олігархам сховати закордонні капітали від санкцій США

«Зібравши всіх олігархів навколо мегастолу в стилі Доктора Зло, путін оголосив, що росія випустить облігації, які дозволять їм повернути капітал, схований за кордоном, надаючи їм можливість уникнути нових санкцій США», - написав у Twitter кореспондент FT в москві, повідомляє «Голос Америки».


Розміщення росією єврооблігацій має на меті повернути гроші олігархів до росії, щоб захистити їх від нових санкцій. Про це пише Reuters з посиланням на неназвані джерела.

Початковий обсяг заявок на облігації, випуск яких заплановано на наступний рік, склав 200 мільйонів доларів, пише Reuters, посилаючись на неназваних представників державного банку та міністерства фінансів росії. Тепер попит складає близько 3 мільярдів доларів, зазначив посадовець міністерства фінансів росії.

Інвестиції до цих єврооблігацій, на відміну від повернення коштів на рахунки, дозволять інвесторам зберігати анонімність, повідомляє Reuters.

Уряд росії наголошує на тому, що умови випуску єврооблігацій сприятимуть поверненню коштів росіян. Росіянам буде надаватись перевага при продажі, заявив міністр фінансів росії Антон Сілуанов.

Якщо попит буде зависоким, міністерство збільшить пропозицію єврооблігацій і зменшить запланований обсяг внутрішніх запозичень, сказав Сілуанов.

Джерело в міністерстві повідомило Reuters, що робочою назвою цього випуску єврооблігацій є «Берізки», за ім’ям олігарха Григорія Берьозкіна, який, за інформацією джерела, був рушієм пропозиції з випуску спеціальних державних облігацій.

Берьозкін визнав, що він підтримує ідею введення такого спеціального боргового інструменту. «Ми підтримали цю ідею разом з російським союзом промисловців та підприємців», - сказав він Reuters.

Скільки грошей росіяни мають за кордоном – не відомо. Відповідно до інформації Ґебріела Закмана, з Каліфорнійського університету в Берклі, росіяни мали близько 200 мільярдів фінансів в офшорах в 2014 році, що становило 10 відсотків ВВП росії в той рік, за даними Reuters.

На початку наступного року уряд США має скласти перелік осіб, які підпадають під санкції відповідно до прийнятого цього року закону США про розширення санкцій.

Фото twitter.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.