​Світ відреагував на іранські протести по-різному

На тлі найбільших з 2009 року антиурядових протестів в Ірані повідомляють про загибель принаймні 22 людей. У відеозаписах, поширюваних через інтернетні медія, видно запеклі сутички демонстрантів з поліцією, повідомляє «Голос Америки».


Протести почалися минулого тижня у четвер у місті Машгад під гаслами проти зростання цін та корупції, до яких додалися антиурядові заклики.

Президент США Дональд Трамп у дописі на Twitter висловив підтримку іранцям і скористався нагодою, щоб знову засудити міжнародну домовленість за участю США, яка послабила санкції щодо режиму в Тегерані.

«Іран зазнає невдач попри жахливу домовленість, яку з ним уклала адміністрація Обами. Великий іранський народ потерпає під утисками вже багато років. Вони прагнуть їжі і свободи. Разом з багатствами Ірану розкрадаються і людські права. Час для змін!», - написав американський президент.

Іранський президент Гассан Роугані у понеділок звинуватив країни світу включно зі США, Ізраїлем та Саудівською Аравією, заявивши, що вони підштовхнули заворушення в країні.

«Наші досягнення та успіхи у світовій політиці проти США та сіоністського режиму нестерпні для них», - стверджував Роугані у виступі перед парламентськими лідерами.

Раніше у заяві Білого дому було наголошено, що іранцям набридли «корупція режиму та марнування національного багатства на фінансування тероризму».

Німецький міністр закордонних справ Зіґмар Ґабріель закликав «усі сторони стримуватися від насильницьких дій».

У Лондоні владу в Тегерані закликали серйозно вислухати проблеми, про які заявляють учасники протестів.

Ізраїльський прем’єр-міністр Беньямін Нетаньягу у відео зверненні на Facebook також підтримав демонстрантів і критикував Європу за брак виявів підтримки іранському народу.

Тим часом у Москві наголосили, що інші країни не повинні втручатися у справи Ірану.

Іранський президент Роугані у неділю звернувся до країн і сказав, що іранці мають право критикувати, але застеріг від заворушень та насильства.

Перед тим державне телебачення Ірану повідомило, що група озброєних демонстрантів у неділю намагалася захопити дільниці поліції й військові об’єкти.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.