​Трамп опинився під шквалом критики за приписуваний йому нецензурний вислів про Гаїті та африканські держави

Президент США Дональд Трамп шокував законодавців на їх переговорах з проблем міграції, нібито назвавши Гаїті і держави Африки «s-hole countries». «З якого дива до нас приїжджають люди з усіх цих ‘s-hole countries’» (вільний переклад: брудних і зубожілих країн – ГА) - запитав президент, за даними The Washington Post, The New York Times і CNN, повідомляє «Голос Америки».


Трамп додав, що США слід було б приймати більше іммігрантів з таких країн, як Норвегія, прем'єр-міністр якої напередодні зустрілася з ним в Білому домі.

Відповідаючи на запитання ЗМІ, офіційний представник Білого дому Радж Шах не спростував повідомлення про те, що Трамп використовував грубий вираз щодо Гаїті і Африки.

Також повідомляється, що Трамп пообіцяв завжди відхиляти «тимчасові, слабкі і небезпечні напівзаходи, які ... заважають іммігрантам, що бажають домогтися кращого життя в США законним шляхом».

«Голос Америки» зв'язався з офісами законодавців, імовірно присутніх на зустрічі. Помічники конгресменів відмовилися коментувати заяви Трампа.

Як стверджується, Трамп виступив з різким коментарем в той момент, коли сенатор-демократ з штату Іллінойс Ричард Дурбін розповідав про досягнуту сенаторами двопартійну угоду, яка покликана захистити від депортації майже 800 000 юних іммігрантів-мрійників, а також зміцнити прикордонну безпеку, пише видання The Washington Post.

До вечора четверга законодавці почали реагувати на повідомлення про коментарі Трампа.

Член штатної асамблеї Міннесоти Ільхан Омар в 2016 році став першим вихідцем з Сомалі, який отримав посаду в законодавчих органах США, опублікував заяву, в якій підкреслив, що не соромиться країни, де народився.

«Але будьте впевнені: я відчуваю сором, неприязнь і обурення з приводу того, що лідер США не бачить нічого далі свого привілейованого становища і не здатний оцінити різноманіття, яке робило його країну великою протягом багатьох поколінь», - додав Омар.

Член Палати представників Міа Лав, чия сім'я приїхала з Гаїті, назвала коментарі президента «недоброзичливими, зарозумілими і такими, що суперечать цінностям нашої країни». Лав закликала президента Трампа вибачитися перед народом Гаїті.

Сенатор від штату Аризона республіканець Джеф Флейк в четвер написав в Twitter: «Мої предки приїхали з країн, далеко не настільки процвітаючих, як та, де ми живемо сьогодні. Я радий, що їх тут тепло вітали».

Член Палати представників від штату Нью-Мексико Мішель Лужан Ґришам, голова латиноамериканського кокусу в Конгресі, назвала заяву Трампа «ганебною, огидною і неналежною для президента».

Білий дім в четвер увечері різко відповів на критику, заявивши: «Деякі вашингтонські політики вважають за краще боротися за інтереси іноземних держав, але президент Трамп завжди буде боротися за американський народ».

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.