​росія виступає проти того, щоб Ізраїль визнав Голодомор в Україні геноцидом

Російський дипломат попередив Ізраїль стосовно запропонованого закону, який би офіційно визнав геноцидом загибель мільйонів українців за радянських часів, повідомляє Reuters. «Зараз не гарний час, щоб обговорювати таку пропозицію, - заявив Леонід Фролов, заступник посла росії в Тель-Авіві, виступаючи на Радіо Армії. - Це буде погано. Це буде неправильний крок», - пише «Голос Америки».


Він говорив про законопроект, поданий парламентарем центристської партії, що входить до правлячої коаліції, очолюваної Беньяміном Нетаньягу. Законопроект пропонує оголосити 6 грудня «Днем пам’яті українського геноциду» в Ізраїлі.

Під час Голодомору 1932-1933 в Україні від голоду загинуло близько 10 мільйонів людей. Цей злочин десятиріччями заперечували в Радянському Союзі. В 2016 році Україна прийняла резолюцію, закликаючи світ визнати Голодомор геноцидом, що розлютило москву.

Ізраїльський законопроект є на перших стадіях проходження і вже став предметом критики всередині правлячої коаліції. Міністр оборони Ізраїлю Авігдор Ліберман назвав ідею Акрама Гассона «маячнею».

Гассон пояснив Reuters, що він запропонував прийняти закон після того, як три місяці вивчав це питання в Україні.

«Не знаю, як цим можна когось розлютити, і у мене немає зобов’язань комусь догоджати, - сказав він, - я працюю для парламенту Ізраїлю – демократичної країни з цінностями гуманізму, заснованої після геноциду. Чому ми не мусимо визнавати цей геноцид?»

Уряд Нетаньягу давно намагався розвинути гарні стосунки з кремлем, і Ізраїль не займав позиції з кризи в Криму навіть після того, як США засудили росію.

«Ізраїль потребує підтримки не тільки Сполучених Штатів. Ізраїль потребує підтримки багатьох інших країн, які думають інакше», - сказав заступник російського посла.

За даними уряду України, 17 країн, включаючи 8 країн пострадянського простору, визнали Голодомор геноцидом.

Фото Courtesy Photo



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.