​путін знайшов винних у втручанні росії у вибори у США, а в Сенаті його проголосили антисемітом

Згадування президентом росії володимиром путіним євреїв у контексті того, хто міг втручатись у вибори у США, викликало зливу звинувачень в антисемітизмі на його адресу, повідомляє «Голос Америки».


Як відомо, у ході інтерв'ю із журналісткою каналу Ен-Бі-Сі, путін заявив, що російські особи, які втручались у вибори у США, на справді не представляють росії. Причиною цього президент росії назвав те, що ті, хто намагався вплинути на вибори у США, не є етнічними росіянами.

«Вони не представляють інтересів російської держави. Можливо, вони не росіяни, а українці, татари, євреї з російським громадянством. Це ще треба перевірити. Можливо, вони мають подвійне громадянство, або дозвіл на проживання у США. А можливо, їм за цю роботу заплатили американці. Звідки ви знаєте. Я не знаю», - наводить слова путіна російський державний канал RT.

Увага до етнічного походження зловмисників, які втручались у вибори у США, та згадування євреїв привернули особливу увагу у США та викликали звинувачення в антисемітизму на адресу володимира путіна.

«Огидні слова путіна заслуговують осуду. Твердого та негайно з боку світових лідерів. Чому мовчить Трамп? Не можна терпіти нетерпимість», - твітує сенатор-демократ Ричард Блументаль.

«Це сподобається нацистам в цілому світі», - пише про слова путіна Томас Ільвес, колишній президент Естонії Тоомас Ільвес.

«...Путін знайшов винних у втручанні росії у вибори у США і переклав вину на традиційного цапа-відбувайла…», - твітує популярна американська телеведуча Джой Рід.

Друзів у США у путіна передбачувано не побільшало.

«Тепер це вже особисте», - твітує про своє ставлення до путіна після згадування ним євреїв Норм Айзен, дослідник аналітичного центру Brookings Institution.

За слова путіна дісталося і Траму, якого - попри активну підтримку Ізраілю та те, що його зятем є релігійний єврей Джаред Кушнер - регулярно звинувачують в антисемітизмі.

«Кожен єврей-прихильник Дональда Трампа має тиснути на Білий дім, щоб президент дав зрозуміти, чи він погоджується зі словами володимира путіна. А кожен єврей, який протистоїть Трампу, щойно отримав причину боротись ще натхненніше», - твітує колишній посадовець Адміністрації Барака Обами.

«Чи засудить Трамп антисемітизм путіна? Якщо не засудить, американці отримають ще одну причину засудити вже самого Трампа», - твітує інший популярний критик президента США, юрист Ренато Маріотті.

Між тим низка експертів з питань росії не побачили у словах путіна нічого, що б виходило за межі прийнятного, принаймні для країни, яку очолює володимир путін.

«Я прочитав розшифровку інтерв'ю путіна каналу Ен-Бі-Сі і не вважаю, що у загальному контексті використання ним слів про «українців, татар, або євреїв» є щось особливо антисемітське. Принаймні не для людини, яка знає російську мову. Окрім того, є багато свідоцтв, що він дуже поважає євреїв. Проблема полягає не у тому, як сам путін ставиться до євреїв, а той факт, що його уряд рутинно підтримує та просуває найгірших популяризаторів антисемітизму і у росії, і у світі. Вони роблять це не через ненависть до євреїв, а через ненависть до Заходу», - твітує Аншель Пфеффер, кореспондент видання The Economist.

«Давайте вже припинимо з оцим «путін звинуватив євреїв (українців, татар та ін.) у втручанні у вибори у США? Нікого він не звинуватив. Він просто намагався применшити саму ідею і озвучив умовний перелік. Міг би сказати, що це були марсіани, чи прибульці з Венери. Звісно, це несмак, але навіщо витрачати на це час», - твітує з приводу слів путіна Сем Ґрін, директор Інститут росії у Королівському коледжі Лондона.

При цьому кремль традиційно вдається до засудження проявів антисемітизму в Україні та звинувачує офіційний Київ у підтримці антисемітської ідеології.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.